ارزیابی آسیبپذیری شبکه های آبرسانی شهری در برابر زلزله با رویکرد تحلیل چند شاخصه فازی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
- کد COI اختصاصی: INDM06_171
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1315
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی عمران، گرایش مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری مهندسی عمران، گرایش مهندسی محیطزیست، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران
استادیار گروه مهندسی آب، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
چکیده
شبکههای توزیع آب شهری به عنوان بخشی از زیرساخت های حیاتی هر کشور، نقش بسیار مهمی را در بحث تامین آب شرب ایفا میکنند. وقوع هرگونه شکستی در این سیستمها میتواند منجر به بروز یک واقعه اجتماعی فاجعهبار شود. بهعنوان بخش مهمی از فرآیند تحلیل ریسک، ارزیابی آسیبپذیری اجزای اصلی این شبکه ها، چارچوبی را فراهم میآورد که در قالب آن میتوان گزینههای کاهش بحران و هزینههای مربوط به آنها را بررسی نمود. پیچیدگی این شبکهها و عمکردآنها موجب میشود تا تحلیل ریسک خطرات از اهمیت بالایی برخوردار باشد. از طرف دیگر با توجه به عدمقطعیتهایمربوط به خطراتی که اینگونه سیستمها را تهدید میکنند، ارائهی یک ساختار موثر که توانایی در نظر گرفتن این عدم-قطعیتها را داشته باشد، ضروری بنظر میرسد. در این تحقیق ابتدا خطرات محتملی که مهمترین بخش شبکههای توزیعآب یعنی لوله های توزیع آب را تهدید میکنند با اخذ نظر کارشناسان شناسایی و رتبهبندی شده و خطر زلزله به عنوان مهمترین تهدید شناسایی شده است. سپس به منظور ارزیابی میزان آسیبپذیری و به تبع آن قابلیت اطمینان، یک سری شاخص ارزیابی معرفی شده و با استفاده از تکنیکAHPفازی به روش باکلی، وزن نسبی هر کدام از شاخصها محاسبه شده است. پس از آن با رویکرد چند شاخصه فازی و با استفاده از تکنیکSAWفازی، شاخص آسیب پذیری اجزای شبکه بدست آمده و در نهایت شبکه از لحاظ شاخص آسیب پذیری در برابر زلزله با کمکGISپهنه بندی شده است. جهت تبیین کارایی روش شناسی ذکر شده، بخشی از شبکه آبرسانی شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته استکلیدواژه ها
تحلیل ریسک ، آسیب پذیری، شبکه های توزیع آب، زلزله ، SAWفازیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.