طرح تدوین برنامه ی عملیاتی ارتقا کیفیت ساختمان های فولادی بکارگیری مهندسین ناظر به عنوان مجریان ذیصلاح

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا روحی پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه عمران ، شوشتر ، ایران

ایرج رسولان

دانشگاه شهید چمران ، گروه عمران ، اهواز ، ایران

سیدکریم موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه عمران ، شوشتر ، ایران

چکیده

یکی از راهکارهای ارتقا کیفیت ساختمان ها بکارگیری مجریان ذیصلاح به جای بساز بفروش های فاقد صلاحیت می باشد .در حال حاضر با توجه به اینکه در اکثر شهرستان های کشور مجری ذیصلاح به تعداد کافی نداریم استفاده از مهندسین ناظرعضو نظام مهندسی و یا کاردان های عضو نظام کاردانی به عنوان مجریان ذیصلاح می تواند خلا ناشی از نبود مجری ذیصلاح را تا حدود بسیاری پر کند . بنابر آنچه گفته شد تصمیم گرفتیم که برنامه ای عملیاتی را در قالب طرح برای استفاده ازظرفیت مهندسین به عنوان مجریان ذیصلاح در ساختمان های اسکلت فلزی ارائه کنیم .برنامه ی بکارگیری از مهندسین ناظر به عنوان مجریان ساختمان های فلزی چهار ساله می باشد. که هر سال بخشی ازساخت و ساز به مهندسین واگذار می شود تا بعد از چهار سال تمامی ساختمان ها با هر متراژی توسط مهندسین ساختهشود . سال اول برنامه فقط برای مهندسین پایه یک مجوز ساخت صادر شود و از آنها در سال دوم برنامه به عنوان مجری استفاده شود. سال دوم برنامه مهندسین پایه دو نیز احراز صلاحیت شده و به همراه مهندسین پایه یک که قبلا شناساییشده در ابتدای سال سوم برنامه به عنوان مجری استفاده شود . مهندسین پایه سه نیز در سال سوم احراز صلاحیت شده و اجازه اجرا را برای ابتدای سال چهارم برنامه دریافت خواهند کرد . با اینکار هر سال بخشی از ساخت و سازهای اسکلت فلزیمشمول قانون استفاده از مجریان ذیصلاح خواهد شد . با توجه به اینکه در برنامه ریزی نمی توان از حداکثر ظرفیت استفاده کرد و باید ظریب اطمینانی در نظر گرفت ، فرض براین شده که هر سال فقط از 60 درصد مهندسین احراز صلاحیت شده به عنوان مجری استفاده شود. ضمنا هر مهندسحداکثر اجازه ی ساخت یک ساختمان را در سال دارد و البته اگر بعد از پیش بینی تعداد ساخت و سازها پس از چهار سال در هر شهری متوجه شدیم که تعداد ساختمان ها از تعداد مهندسین بیشتر است ، می توان دو کار انجام داد تا تمامیساختمان ها توسط مهندسین مجری ساخته شود. یا به جای استفاده از 60 درصد مهندسین احراز صلاحیت شده از مثلا 80 درصد مهندسین احراز صلاحیت شده استفاده شود و یا به مهندسین مجری اجازه داده شود در بخشی از ساخت و ساز که متراژ کمتری دارد به جای یک ساختمان تا دو یا سه ساختمان را در سال قبول اجرا کند.

کلیدواژه ها

برنامه ی عملیاتی ، ارتقا کیفیت ساختمان های فلزی، بکارگیری مهندسین به عنوان مجری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.