راهبرد رسانه ای شبکه های استانی رسانه ملی در مدیریت بحران های طبیعی (مورد زلزله)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
- کد COI اختصاصی: INDM06_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1051
نویسندگان
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
چکیده
بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه، سیل و طوفان اجتناب ناپذیر بوده و جزء جدایی ناپذیر زندگی بشری شده اند.کشور ایران یکی از ده کانون حادثه خیر در جهان محسوب می شود. سوانحی چون زلزله ، سیل، تغییرات اقلیمی و ناپایداری جوی و همچنین سوانح انسانی نظیر هجوم آوارگان و پناهندگان ، تصادفات جاده ای و حوادث شیمیایی و صنعتی و غیره با فراوانی بسیار در کشور وجود دارد. از 43 نوع سانحه شناخته شده در جهان، 33 نوع آن را می توان در ایران شاهد بود. وضعیت جغرافیایی، شرایط زیست محیطی و پراکندگی جمعیتی، تنوع و فراوانی رخدادهای طبیعی را افزایش داده است (هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، 382 :5).گزارش اثرات سوانح در جهان توسط فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ (2001) ایران را از نظر سانحه خیزی، پس از چین، هندوستان و بنگلادش، در رتبه چهارم کشورهای آسیایی قرارداده است (بیرودیان،1385: 46). از میان بلایای طبیعی و مصائب جمعی گوناگون نظیر زمین لرزه، سیل، طوفان، آتش سوزی، گردباد، گرما و سرمای شدید و غیره، زمین لرزه بنا به ماهیت فراوانی آن بیشتر بوده از سویی تلفات و صدمات فراوانی نیز به همراه دارد. هرچند زمین لرزه تاکنون قابلیت پیش بینی نیافته است لکن قطعیت وقوع آن در بسیاری از نقاط جهان انکار ناپذیر است. بنابراین همانگونه که باید انتظار وقوع زمین لرزه را داشت باید منتظر آسیبها و ضایعات ناشی از آن و به عبارتی بحران ناشی از زمین لرزه بود. لذا تلاشهای بشر برای مقابله با زمین لرزه به گشود شدن دریچه ی جدیدی از فعالیت های تحقیقاتی به نام مدیریت بحران ناشی از زمین لرزه منجر گردیده است. در حقیقت آن چه پیش از وقوع زمین لرزه به منظور پیش بینی و آمادگی و کاستن آسیب پذیری و چه پس از وقوع آن برای محدود ساختن دامنه بحران ناشی از آن از یک طرف و عادی سازی اوضاع از طرف دیگر نیاز به رفتاری سازمان یافته می باشد که حمایت رسانه های جمعی در عرصه مدیریت بحران را می طلبد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.