انواع مدلهای اسکان اضطراری در حوادث و چالشهای پیش رو
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
- کد COI اختصاصی: INDM06_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7058
نویسندگان
کارشناس آموزشهای تخصصی جمعیت هلال احمر
چکیده
انسان جهت محافظت خود از عوامل و خطرات خارجی و آب و هوای نامساعد بفکر ساخت سرپناه برآمد.درراستای برآورد این نیاز به پیشرفت و تکمیل سرپناه پرداخت که امروزه ساختمانهای بزرگ نیز تکامل این خواسته بشمار می روند.در حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی از دست دادن سرپناه باعث شکست روحیه و پراکندگی انسانهامی گردد، به همین دلیل پس از حوادث ، اولین چیزی که اعتماد و روحیه را به افراد آسیب دیده برمیگرداند داشتن سرپناهمناسب و جمع شدن دوباره خانواده است. مهمترین بخش کمک رسانی و امداد بستگی به ایجاد سرپناه بصورت سریع و اصولی میباشد تا بتوان دیگر کمکها را توزیع کرد .چادریکی از سهل الوصول ترین، راحت ترین و متداولترین نوعسرپناه اضطراری است.انتخاب یک چادر خوب و برپائی اصولی آن و اسکان افراد آسیب دیده و تأمین نیازهای اولیه آنانمیتواند روحیه لازم را در بازگشت به وضعیت عادی به آنها بدهد.بنابراین ضروری است که امدادگران اولویت ایجاد یک اردوگاه موقت را در نظر داشته و در محلهایی که امکان استفاده از اردوگاههای آماده و یا بناهای عمومی نیست ، بایدسریعاً آماده برپائی یک اردوگاه چادری و اسکان آسیب دیدگان بود. اساس این اردوگاهها چادر و برپائی مناسب و منظم آن است .پس از دوران سرپناه اضطراری،که چند روز تا چند ماه طول می کشد ، اسکان موقت در بناهای پیش ساخته آغاز می شود، تا بازسازی اماکن خسارت دیده باتمام برسد.از انواع مدلهای رایج برپایی اردوگاه اضطراری عبارتند از مدلخطی،مدل شطرنجی،مدل اقماری،مدل جزیره ای و .... که هر کدام با توجه به شرایط مختلف از جمله محیط فیزیکی،تعداد آسیب دیدگان،نیروهای درگیر و غیره انتخاب و برپا می شوند.در این مقاله سعی نگارنده بر این است که انواع اردوگاههای اسکان اضطراری را مشخص و با توجه به چالشهای موجود بهترین و پرکاربردترین مدل را با توجه به تجربیات برگرفته شده از حوادث گذشته ارائه دهدکلیدواژه ها
اسکان اضطراری،چادر،اردوگاه،سرپناهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.