بررسی آسیب پذیری ساختمانهای موجود در بافت تاریخی بوشهرو ارائه راهکاری جهت مدیریت بحران آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم بهبود

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران –مهندسی زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

احمدعلی زارع مهرجردی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

بافت تاریخی بوشهر در میان بافت تاریخی بنادر جنوب ایران نیز از نظر وسعت و ارزش نظیری ندارد.نظر به اهمیت این موضوع با توجه به درجه آسیب پذیری ساختمانها موجود در بافت تاریخی و بافت فرسوده شهر بوشهر ، که اغلبساختمان های بنایی بدون کلاف بندی را مشمول شده و درصد قابل توجه آنان در هنگام زلزله به ریزش ساختمان و خسارت زیاد ختم می گردد و نیز نظر به تراکم جمعیت موجود از مناطق مهم و پر خطر شهر بوده که به ارائه راهکارهاییجهت مدیریت بحران آن درجهت کاهش خطرات ناشی از زلزله پرداخته می شود. روش تحقیق:با استفاده از روش کیفی آریا که با ساخت و ساز ایران هماهنگی داشته برای برآوردآسیب پذیری لرزه ایساختمانهای موجود در بافت تاریخی شهر استفاده شده است وبا توجه به نقشه موقعیت و نقشه بلوکهای داخلی بافت تاریخی و معابر آن بر اساس خیابانهای احداث شده داخل بافت به راهکارهایی در خصوص ایجاد شریانی امن جهت کاهشخطرات ناشی از زلزله و بحران پیشنهاد گردیده است. تحلیل:بافت تاریخی با مساحتی در حدود 41 هکتار و بخش مسکونی آن با16/5هکتار بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. ارائه راهکارهایی جهت حفظ جان مردم بسیار حائز اهمیت بوده که به آن پرداخته شده است. هدف: تشخیص المانهای ضعیف ساختمان،مقاوم سازی و بهسازی ساختمانها،پیشگیری از خطرات ناشی از وقوع زلزله وبحرانناشی از آن یافته ها:بافت تاریخی و فرسوده شهر بوشهر و بافت بی نظیر آن از لحاظ معماری و مهم بودن آن از لحاظ میراث فرهنگی ودرجه آسیب پذیری ساختمانها موجود ،نیاز به ارائه راهکارهایی جهت حفاظت از جان انسانها و حفظ میراث فرهنگی کشور و آمادگی جهت رویارویی با بحران در آن را دارد. مطالعات آینده:استفاده از شیوه های نوین شامل مصالح نوین و راهکارهای عبور از بحران و پیشگیری از خطارت ناشی از زلزله جهت حفظ جان مردم و میراث فرهنگی کشور

کلیدواژه ها

بافت تاریخی بوشهر،مدیریت بحران،کاهش خطرات زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.