استفاده از آموزش الکترونیک برای ظرفیت سازی در حوزه مدیریت بحران (خشکسالی و زلزله) با استفاده از فناوری فضایی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
- کد COI اختصاصی: INDM06_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 767
نویسندگان
دانشجوی دکتری آموزش محیط زیست، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
استادیارگروه آموزش محیط زیست، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مسئول دفتر حامی منطقه ای برنامه استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بحران سازمان ملل UN-SPIDERتهران، ایران
چکیده
امروزه فناوری فضایی و بویژه دانش و فناوری سنجش از دور ب هعنوان یک ابزار بسیار کارآمد، کمک شایانی به مدیریت بلایای طبیعی می نماید. از سوی دیگر با ورود فنا ور یهای جدید در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات رو شهای سنتی آموزش اعماز رسمی و غیررسمی دستخوش تغییر گردیده و استفاده از آموزش الکترونیک با توجه به مزایایی که نسبت به آموزش سنتی دارد در زمینه آموزش سازمانی روز به روز در حال گسترش در سازمان های مختلف دولتی و خصوصی م یباشد.هدف از پژوهش حاضر استفاده از آموزش الکترونیک در ارتقاء دانش متخصصان حوزه سنجش از دور و فناوری فضایی باموضوع مدیریت بحران و نیز تبیین جایگاه فناوری فضایی در چرخه مدیریت بحران بویژه خشکسالی و زلزله و در پایان تحلیل نتایج برگزاری این دوره آموزشی می باشد. روش انجام پژوهش، مداخل های بوده و در آن از طرح پی شآزمون وپس آزمون بر روی یک گروه آزمودنی از متخصصین سنجش از دور استفاده گردید. در نخستین گام پس از نیازسنجی و طراحی دوره، محتوای آموزشی مناسب که حاوی فصولی در خصوص موضوع مدیریت بحران و چرخه آن و همچنینموضوعات تخصصی در زمینه کاربرد فناوری فضایی در مدیریت خشکسالی و زلزله بود تهیه و در قالب سیستم آموزش الکترونیکOLATپیاده سازی گردید. از میان 120 نفر علاقمند به شرکت در دوره، 60 نفر بصورت متجانس با توجه به دارا بودن تخصص لازم برای شرکت در دوره آموزشی فوق انتخاب گردیدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، آزمون و پرس شنامه محقق ساخته بود. آلفای کرونباخ محاسبه شده برای ضریب پایایی پرسشنامه برابر با عدد 0.94 توسط نرم افزارSPSS محاسبه گردید. روایی پرسشنامه نیز با استفاده از نظر متخصصین مورد تائید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داد ههای پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج بدست آمده از پرسشنامه ها موئد این موضوع بود که از میان روشهای آموزشی مختلف از جمله آموزش از طریق سخنرانی، نمایش فیلم و اسلاید، استفاده از بروشور و کتابچه، روش آموزش الکترونیک برای برگزاری دوره بر اساس نظر شرکت کنندگان مناسبتر می باشد. همچنین مقایسه نتایج دو آزمون و تحلیل آماری داده ها نشان داد، دوره آموزشی فوق در بالا بردن سطح آگاهی شرکت کنندگان از سطح کم به زیاد و در 4 حوزهمختلف مدیریت بلایای طبیعی، اصول سنجش از دور نوری و رادار، نقش سنجش از دور در مدیریت بحران و آموزش نرم افزارهای تخصصی موثر بوده استکلیدواژه ها
مدیریت بحران، سنجش از دور، خشکسالی، زلزله، آموزش الکترونیک، افزایش دانشمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.