آنالیز ایمنی ایستگاه تقلیل فشار گاز شهریTBSبا استفاده از مدل دینامیکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
  • کد COI اختصاصی: INDM06_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 985
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحمیدرضا موسوی

رییسHSEشرکت گاز استان هرمزگان

علی سعدونی

کارشناس ایمنی و آتش نشانی شرکت گاز استان هرمزگان

سیداحسان قنادزاده

رییس پژوهش و فناوری شرکت گاز استان هرمزگان

چکیده

نقش گاز در توسعه پایدار امروز بر کسی پوشیده نیست.فرایندی که عمدتاً شامل استخراج، فرآوری، انتقال و مصرف می باشد و ارزیابی و انالیز میزان کاهش ریسک برای ایمن سازی فرایند یاد شده غیر قابل انکار خواهد بود. گاز طبیعی پس ازاستخراج، توسط خطوط انتقال با ورود به مراحل نم زدایی یا رطوبت زدایی که یکی از مراحل پالایش گاز طبیعی است به واحد پالایشی گاز هدایت می شود بعد از عملیات تصفیه، گاز فراوری شده به داخل شبکه تزریق می گردد و چنانچه لازمباشد گاز از مسیر طولانی عبور کند، برای تامین کاهش فشار رخ داده در طول مسیر توسط کمپرسورهای مخصوص افزایشفشار می یابد و در نزدیکی شهرها و مراکز صنعتی، مجدداً فشار گاز تا مقدار قابل توجهی کاهش داده میشود. گاها این کاهش فشار برای موارد استفاده متفاوت تا دو مرحله نیز تکرار می گردد. اهمیت این ایستگاهها به دلیلنقش آنها در تصفیه و تقلیل فشارگاز است .این ایستگاهها معمولاً در خارج شهرها ساخته میشوند از اینرو دسترسی به آنها مشکل است .از طرفی امنیت و نظارت براین ایستگاهها بسیارضروری است .مدلسازی دقیق این ایستگاهها میتواند کمکزیادی در رابطه با امنیت و نظارت روی این ایستگاهها صورت دهد همچنین برای پیاده سازی یک کنترل بهینه روی این ایستگاهها نیاز به یک مدل دقیق می باشد زیرا در عمل به دلیل خطرات فراوان موجود در این ایستگاه ها، امکان پیاده سازی کنترلرها بصورت سعی و خطا وجود ندارد .از اینرو ابتدا میتوان تمامی حالات را روی مدل ایجاد شده امتحان نمود وسپس بهترین کنترگر موجود را روی تجهیزات نصب کرد.تاکنون مدلسازی جامعی از این ایستگاهها صورت نگرفته و در مطالعات قبلی تنها به بررسی و مدلسازی اجزای این ایستگاهها بصورت جداگانه پرداخته شدهاست .در این مقاله سعی شده تا با استفاده از معادلات ترمودینامیکی نسبتاً دقیق مدل این ایستگاهها بدست آورده شود

کلیدواژه ها

ایستگاه تقلیل فشار ، مدل دینامیکی ، آنالیز ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.