نقش طب سنتی ایران در بهبود وضعیت بهداشتی درمانی در بلایای طبیعی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
- کد COI اختصاصی: INDM06_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 927
نویسندگان
دانشکده طب سنتی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد
چکیده
بیان موضوع: با توجه به این که بلایای طبیعی و حوادث غیر مترقبه غیرقابل پیش بینی بوده و ممانعت از وقوع آنها از عهده انسان خارج است بهترین کاری که میتوان در رویارویی با این حوادث انجام داد مدیریت بحران با استفاده از اطلاعات و تجاربی است کهدر طول تاریخ، انسان برای دفاع از خود و کاهش اثر بلایای طبیعی به کار میبرده است. در این خصوص طب سنتی ایران با سابقه چند هزارسالهی خود نقش ارزنده ای میتواند داشته باشد. روش کار: این تحقیق یک بررسی متون (کتابخانهای) است و حاصل کار بر روی متون معتبر طب سنتی ایران می باشد که مطالب مربوط آلودگیهای آب، غذا و مسکن پس از بلایای طبیعی بررسی شده و راه پیشگیری از انتشار بیماریها و بهبود وضعیت بهداشتیمورد بررسی قرار میگیرند.یافته ها: حکمای طب سنتی ایران از اصطلاح هوای وبایی برای فساد جوهر هوا در اثر آلودگیهای محیطی مانند تجمع اجساد،زباله و خروج گازهای گوگردی از زمین استفاده میکنند و برای پیشگیری از همهگیری بیماریها در این حوادث دستورات بهداشتی و غذایی فراوانی را توصیه میکنند. بر اساس نظر حکمای طب سنتی بهترین راه بهبود وضعیت سلامت و بهداشت افراد آسیب دیده پس از بلایای طبیعی، انتقال آنها به مکانی دیگر و زندگی کردن در خانه هایی با سقف بلند و بدون رطوبت است که با استفاده ازسیر، پیاز، سرکه و با دود کندر و مورد گندزدایی شده باشد. حکما استفاده بیشتر از غذاهای خشک، کاهش مصرف غذاهای گوشتی، روغن، شیر، سبزیجات و میوه های آبدار را در این شرایط توصیه میکنند. همچنین گندزدایی آب از راه افزودن مختصریسرکه به آن و استفاده از داروهای گیاهی مقوی قلب را برای کاهش میزان استرس در این حوادث ضروری میدانند.نتیجه گیری: استفاده از دیدگاههای حکمای طب سنتی ایران در رویارویی با بلایای طبیعی، می تواند مکملی مناسب برای اقدامات کنونی باشد. بهبود وضعیت بهداشتی و تغذیه ای آسیب دیدگان از بلایای طبیعی بر اساس طب سنتی میتواند راهکارمناسبی برای کاهش هزینه های درمانی احتمالی آینده آنان باشد. امید است که در آینده با تلفیقی از راهکارهای طب سنتی ونوین در مدیریت بحران، شاهد کاهش عوارض ناشی از بلایای طبیعی باشیم.کلیدواژه ها
بلایای طبیعی، مدیریت بحران، طب سنتی ایران، هوای وباییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.