تلرانسهای هندسی در مهندسی معکوس و تهیه نقشه های ساخت قطعات تجهیزات دوار صنایع نفت و گاز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش علمی مهندسی فرآیند (نفت، گاز پالایش و پتروشیمی)
  • کد COI اختصاصی: PROCESS03_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد سجاجید

فوق لیسانس ساخت و تولید – مهندس ارشد ساخت و تولید

عباس صیادی

فوق لیسانس مکانیک طراحی جامدات – رییس کارگاه مرکزی ساخت و تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی

فرشاد رضازادگان

لیسانس ساخت و تولید – کارشناس ارشد روشهای تعمیراتی

چکیده

در این مقاله به مدیریت فرآیند های مهندسی معکوس، تهیه شناسنامه و اسناد فنی و همچنین ساخت قطعات تجهیزات دوار صنایع نفت و گاز در پالایشگاه های گاز پارس جنوبی پرداخته شده است. در فرآیند مهندسی معکوس و تهیه نقشه ساخت برای قطعات پالایشگاهی بویژه تجهیزات دوار با توجه به حجم قطعات و تنوع زیاد؛ تحویل و تایید اسناد فنی، مدیریت ساخت و کنترل کیفی قطعات ساخته شده؛ فرآیندی بسیار زمانگیر و طاقت فرسا می باشد. در این پژوهش با گروه بندی قطعات در خانواده ها و تیپ های مختلف و نیز اعمال قوانین تلرانسهای ابعادی و هندسی(GD&T) به هر یک از اعضای گروه، می توان بدون دغدغه تهیه و ساخت قطعات را بین پیمانکاران و تامین کنندگان مختلف پخش کرده و هنگام تحویل آنها با بالاترین دقت و کمترین مشکل، بر روی تجهیزات نصب کرده و به کار گرفت. گروه بندی قطعات در این پژوهش برای قطعات ایمپلر، شافت ها، انواع اسلیو، رینگ های سایشی ایمپلر و کیسینگ، بوش ها و قطعات دوتیکه متقارن دایره ای در پمپ های سانتریفوژ افقی و عمودی بر اساس استانداردASME Y14.5-2009 تدوین گردیده است. هم اکنون این پروژه در مرکز تحقیقات علمی و فنی خودکفایی مجتمع گاز پارس جنوبی در حال پیاده سازی می باشد و در عمل کیفیت نقشه های تهیه شده و سرعت تهیه آنها نسبت به روال های گذشته به طرز قابل توجهی بهبود یافته است. علاوه برآن، امکان از دست دادن تهیه نقشه برای قطعات عملیاتی که زمان در دسترس بسیار محدودی نیز دارند، تقریبا صفر می گردد.

کلیدواژه ها

مهندسی معکوس, تجهیزات دوار, تلرانس های ابعادی و هندسی, ساخت, نقشه واسناد فنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.