بررسی مدلهای ریاضی مختلف در فرآیند تولید بیوگاز از زیست توده ها و بررسی نتایج دو مدل ADM1 و Angelidakiاز طریق شبیه سازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش علمی مهندسی فرآیند (نفت، گاز پالایش و پتروشیمی)
  • کد COI اختصاصی: PROCESS03_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا غفاری

گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بوشهردانشجوی کارشناسی ارشد

محسن نصرتی

گروه مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس استادیار

چکیده

امروزه یکی از مشکلات اساسی تمامی کشورهای جهان بهخصوص کشورهای در حال توسعه، مشکل انرژی میباشد.سوخترسانی به روستاهای دور افتاده حتی در کشوری مانند ایران که منابع غنی انرژی را در اختیار دارد بسیار مشکل وهزینه بر است. از این رواستفاده از روشهای دیگر تولید انرژی که معایب روشهایمرسوم را نداشته باشند، امری متداول در سراسر جهان شده است. از جمله این روشها، تولید انرژی از زیست توده میباشد. یکی از فناوریهای تبدیل زیستتوده به انرژی، فرآیندهای بیوشیمیایی است. این فرآیند به تخمیر بیهوازی، هوازی و الکلی زیست توده تقسیم میشود. رساندن بیوگاز به استانداردهای گاز طبیعی، کار واحدهای صنعتی بزرگمقیاس و پیشرفتهتر است و این واحدها نیز به نوبه خودباید برخوردار از طراحی کامل و فعالیت کارآمد باشند که این کار هزینه بیشتری میطلبد.طراحی مدل مناسببرای اجرای این کار ضرورت زیادی دارد. مدل مناسب، مدلی است با جزئیات کامل جهت ارتقای استحصال و هضم بیهوازی.در کار حاضر چندین مدل مختلف در تجزیه بیهوازی مواد آلی برای تولید بیوگاز مورد بررسی قرار گرفته و درنهایت برای خوراکی خاص شامل مخلوطی از پسابهای مختلفشبیه سازی فرآیند هضم بیوگاز، به وسیله نرم افزارAspenplus11.1وکدنویسی در جعبه فورترن نرمافزار انجام شده است. اطلاعات به دست آمده برای شبیهسازی ازطریق مدل شماره یک تجزیه بیهوازیADM1و مدل آنجلیداکیAngelidakiاجرا شده است. شبیه سازی برای خوراکی معین که مخلوطی از پسابهای مختلف بود و به ازای دو زمان اقامت مختلف اجرا گردید که نتایج نشان دادند که مدلADM 1نتایج را بهتر پیشبینی نموده و نیز در هر دو مورد به ازای زمان اقامت بیشتر میزان بیوگاز تولیدی و خلوص متان در محصول نهایی افزایش پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

مدلسازی ریاضی، بیوگاز، زیست توده، پساب، شبیهسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.