باورهای معرفت شناختی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم تربیتی و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ASMJ01_0236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3092
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمین عابدینی

استادیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان

مصطفی مهدیان

دانشجوی دکتری دانشگاه اصفهان و مدرس دانشگاه فرهنگیان

چکیده

باورهای معرفت شناختی افراد در خصوص آموزش آنان نقش دارد و عوامل مختلفی بر شکل گیری و توسعه این باورها اثر گذارند. هدف این پژوهش بررسی ابعاد و سطوح باورهای معرفت شناختی بود. روش مورد استفاده در پژوهش حاضر کتابخانه ای و به روش توصیفی - تحلیلی تلاش شده است تا با بررسی پژوهش های صورت گرفته در این حوزه به تبیین موضوع مورد بحث بپردازد. یافته ها حاکی از آن است که باورهای معرفت شناختی کمک می کند که افراد چگونه ادعاهای مختلف دانشی را تلفیق و اطلاعات جدید را ارزیابی کنند و درباره رخدادهای اندیشمندانه مهم و مشکل تصمیم بگیرند به علاوه به وجود داشتن رابطه بین باورهای معرفتی، خودکارآمدی و یادگیری خود تنظیم شده طراحی دوره های مناسب آموزشی که بازده مطلوب یادگیری را به همراه داشته باشد نیازمند داشتن داشتن تصویر عینی از باورهای معرفتی فراگیران و لحاظ کردن آنها در این دوره است. بنابراین نظام اموزش باید با اتخاذ روش های یادگیری فعال، فراگیر محور و ساختار گرا باورهای معرفتی را در ساختار برنامه های درسی از جمله دروس مرتبط با تفکر انتقادی، مباحث کلاسی و تکالیف درسی مورد توجه قرار دهد و باورها را در فراگیران تقویت کند.

کلیدواژه ها

باورهای معرفت شناختی، معرفت شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.