بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: همایش آموزش استفاده کنندگان و توسعه سواد اطلاعاتی در کتابخانه ها، مراکز اطلاع رسانی و موزه ها
  • کد COI اختصاصی: UEILLIC01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه بردستانی

کارشناس ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید

چکیده

در این پژوهش که با استفاده از روش پیمایشی صورت گرفته است، کانالها و منابع اطلاعاتی مورد استفاده دانشجویان ، مشکلات آنها در جریان اطلاع یابی و چگونگی انجام فعالیت های گرداوری اطلاعات مورد توجه بوده است.نتایج این پژوهش نشان داد کتاب و کتابخانه دانشکده به ترتیب مهم ترین منابع و کانالهای مور استفاده جامعه آماری میباشند. نبود کتابهای کافی و جدید در کتابخانه به عنوان مهم ترین مشکل در مسیر طالاع یابی عنوان شده است. در زمینه گرداور اطلاعات تعداد کمی از دانشجویان هنگام انجام تحقیق به تجزیه و تحلیل دقیق اطلاعات می پردازند. یافته های این تحقیق نشان داد یکی زعلل عصلی عدم موفقیت دانشجویان در استفاده صحیح از اطلاعات و انجام تحقیقات با نتایج جدید، اشنا نبودن آنها با روشهای صحیح جستجوی اطلاعات می باشد. اگر کتابداران عملکرد، موفقیت وشکست دانشجویان را هنگام جستجوی اطلاعات بررسی نمایند، می توانند از مهارتهای اطلاع یابی که آنها را بسوی سواد اطلاعاتی رهنمونمی کند آگاه سازد. در رستای اموش مهارتهای طالاع یابی و توسعه سواد اطلاعاتی، همکاری کتابخانه ها و مراکز اموزشی بویژه دانشگاه ها از اهمیت خاصی برخوردار است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.