برنامه ریزی راهبردی توسعه بومگردشگری شهرستان سیریک با استفاده از روش تحلیلیSWOT

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و چشم اندازها
  • کد COI اختصاصی: BCIT01_162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی زارعی

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست.

اسماعیل ذاکری

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مصطفی بهادری

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

گردشگری، یکی از پویاترین فعالیتهای اقتصادی عصر حاضر است که نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا میکند.بهرهگیری هر چه بیشتر از مزایا و فواید اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن باعث توسعه روز افزون منطقه میشود. بنابراینرشد صنعت گردشگری نیازمند برنامه ریزی راهبردی و مدیریت مناسب این صنعت است. شهرستان سیریک علاوه بر دارا بودن طبیعت بکر و زیبا، از جاذبه های بومگردشگری خاصی برخوردار است که برخی از آنها مانند تالاب و جنگلهای حرادر سطح جهانی کم نظیر هستند. این جاذبه های طبیعی به همراه فرهنگ غنی و سنتی آن، مجموعهای از بهترین جاذبه های گردشگری را در این منطقه به وجود آوردهاند که با برنامه ریزی دقیق و بلند مدت و مدیریتی کارآمد، میتوان این شهرستان را به یک منطقه گردشگری تبدیل کرد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر برنامه ریزی راهبردی توسعه بومگردشگری در شهرستان سیریک با استفاده از مدل تحلیلیSWOT با شناسایی و ارزیابی عوامل راهبردی داخلی و خارجی مؤثر برتوسعه این صنعت در چشمانداز آینده است. این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات نیز ترکیبی از روش کتابخانهای و میدانی است. در این تحقیق ضمن شناسایی تواناییها و ظرفیتهای بالقوه این شهرستان، به طور خاصجاذبه های بومگردشگری آن بررسی شدهاند و به تأثیر نقش صنعت گردشگری در توسعه پایدار منطقه پرداخته شده است. سپس موانع، مشکلات و محدودیتهای موجود در این زمینه شناسایی و در پایان پیشنهادها و راهکارهایی برای رشد و توسعه صنعت گردشگری در شهرستان سیریک ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

بومگردشگری، راهبرد، شهرستان سیریک، مدلSWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.