تحلیلی از تقابلهای دودویی در خوانش متن فضایی گردشگری مذهبی کلانشهر مشهد با تأکید برارائه راهبردهای درونمتنی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و چشم اندازها
  • کد COI اختصاصی: BCIT01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سقایی

استادیار گروه علوم گردشگری موسسه آموزش عالی، حکیم جرجانی گرگان

چکیده

این امر که کنش متقابل بین گردشگر میزبان در قالب عرضه تقاضا، به تولید متن فضایی گردشگری در یک مکان منتهی شده، بستری را برای تحلیل متن، ریزوم، فرآیند و پیامدهای گردشگری در یک مکان فراهم میآورد؛ ولی مهمتر ازآن چگونگی خوانش این متن فضایی گردشگری است که از دیدگاههای مختلف سرچشمه گرفته و چشمانداز مختلفی را در خوانش متن فضایی گردشگری سبب میگردد. وجود خوانشهای مختلف و گاه متفاوت از متن فضایی گردشگری فی نفسهلازم و ضروری است، چراکه تعامل این خوانشها و گسترش سطوح همپوشی درونمتنی به تولید و توسعه متن فضاییگردشگری کمک میکند، ولی وجود تقابلها در خوانش متن فضایی گردشگری، نهتنها تولید متن فضایی را با مسائل و مشکلات فراوانی روبهرو ساخته، بلکه مانعی بر شکلگیری مدیریت کیفیت یکپارچه IQM گردشگری است. بر مبنایمباحث مطرح شده، در این مقاله در چارچوب یک دیدگاه پساساختاری و مبتنی بر رویکرد متنی، در آغاز به اختصار به تولید متن فضایی گردشگری مذهبی مشهد پرداخته شد و بعد از آن خوانشهای موجود از این متن در زمینه تقابلهایدودویی بررسی گردید. علاوه بر آن ضمن بررسی متافیزیک حضور و لوگوس محوری متن فضایی گردشگری مذهبی شهرمشهد، با واسازی این متن استراتژیهایی برای اقدام در زمینه تقابلهای دودویی ارائه شد. از جمله این استراتژیها اخذ رویکرد پیوستاری در زمینه گردشگری و زیارت، تأکید بر تشابهها و پیوندهای گردشگر و زائر در تولید متن فضاییگردشگری، تأکید بر شکلگیری مدیریت کیفیت جامع گردشگری مذهبی، تاکید بر رویکرد متن محوری در مطالعات و پژوهشها و دیگر استراتژیها است. در پایان نیز مدلی مفهومی از خوانش متن فضایی گردشگری مذهبی شهر مشهد ترسیم شد.

کلیدواژه ها

تقابلهای دودویی، متن فضایی، گردشگری مذهبی، واسازی، مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.