برنامه ریزی راهبردی توسعه گردشگری شهر مرودشت با استفاده از مدلSWOT

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری جمهوری اسلامی ایران، چالش ها و چشم اندازها
  • کد COI اختصاصی: BCIT01_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه توکل

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مجتبی غفورزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری.

گلشن کاویان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری.

یاسر حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری.

چکیده

شهر مرودشت ازجمله شهرهایی است که با توجه به پتانسیلهای طبیعی و موقعیت اقلیمی و همچنین وجود آثار تاریخی که به ثبت ملی و بینالمللی رسیدهاند، میتواند برای توسعه گردشگری مورد توجه قرار گیرد. کمبود زیرساختهای گردشگری از یکسوو محدودیت و کمبود منابع و سرمایهگذاری در این بخش از سوی دیگر ضرورت برنامه ریزی برای توسعه گردشگری در این شهر بهمنظور جوابگویی به تأمین نیازها و همچنین ارتقای سطح و کیفیت زندگی، اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی- اجتماعی ساکنانشهری را آشکار کرده و میتوان برای دستیابی به توسعه در این صنعت، از تمام امکانات موجود بهرهبرداری کرد. هدف این تحقیقارزیابی استراتژیک و ارائه استراتژی بهینه بخش گردشگری شهر مرودشت در چارچوب رویکرد توسعه پایدار گردشگری است. روش این پژوهش بر اساس هدف کاربردی و بر اساس ماهیت توصیفی- تحلیلی است، جمعآوری اطلاعات این پژوهش بر اساسمطالعات کتابخانهای- اسنادی و پیمایشی صورت گرفته و با تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدات گردشگری در شهرمرودشت با استفاده از ابزار تحلیلیswotبه ارائه استراتژی و راهبردهایی برای توسعه این صنعت پرداخته است. نتایج حاصل ازاین تحقیق نشان میدهد که امتیازات نهایی ماتریسهای داخلی و خارجی در مدل سوات، در محدودهSTیا محدوده رقابتی قرارمیگیرد که از مهمترین راهبردها در این محدوده، استراتژی اقتصاد پویا و اشتغال سالم با بهرهگیری بهینه از ظرفیت گردشگری است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی راهبردی، توسعه گردشگری، مدلswot ، شهر مرودشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.