بررسی روشها، کاربردها و نمونه های اجرایی در بازیابی تصاویر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CECE01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعیمه موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد کرمان

سمیرا شهرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی، واحد علوم و تحقیقات ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران.

سولماز شهرکی

چکیده

نظام های بازیابی اطلاعات با هدف ارایه ی به موقع اطلاعات مرتبط در زمان مناسب به کاربر مناسب ایجاد می شوند. تصاویر به عنوان شکلی از مدارک که می توانند حجم قابل توجهی از اطلاعات را منتقل کنند از اهمیت بالایی برخوردارند. در علوم مختلفمهمترین استفاده از تصاویر در آموزش، پژوهش و تشخیص است. این استفاده ی گسترده نشان دهنده ی اهمیت روزافزون تصویربرداری در حیطه های مختلف از علوم است. بنابراین پیشرفت های جدید در فنون تصویربرداری و استفاده ی گسترده ازآنها، برای نمونه در سیستم های پشتیبان تصمیم گیری و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد، اهمیت بالای بازیابی تصاویر را نشانمی دهد. این تصاویر برای اینکه مورد استفاده قرار گیرند باید به نحو مناسب ذخیره شوند تا در موقع نیاز بازیابی گردند. در این مقاله دو روش عمده یعنی شیوه ی مبتنی بر متن و شیوه ی مبتنی بر محتوا توصیف گردید. همچنین کاربرد سیستم های بازیابیتصاویر در زمینه های مختلف شرح داده شد و نمونه هایی از سیستم های موجود توصیف شدند. در نهایت اگر چه تصاویر بعضی ازویژگی های متفاوت از متن دارند، اما به برخی تکنیک ها در بازیابی متن، از جمله هوش مصنوعی و بازخورد که می توانند جهت ارتقای سیستم های بازیابی تصاویر استفاده شوند، اشاره شده است

کلیدواژه ها

ذخیره و بازیابی اطلاعات ؛ پردازش تصویر؛ نظام های بازیابی اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.