بررسی و مقایسه انواع الگوریتمهای خوشهبندی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش تخصصی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: CECE01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله نوفرستی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران.

سیدحمید غفوری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، ایران.

چکیده

خوشه بندی را می توان به عنوان مهمترین مسئله در یادگیری بدون نظارت در نظرگرفت. خوشه بندی با یافتن یک ساختار درون یک مجموعه از داده های بدون برچسب درگیر است. در خوشهبندی هیچ دسته از پیش تعیین شدهای وجود ندارد و دادهها صرفاًبراساس تشابه گروهبندی میشوند و عناوین هر گروه نیز توسط کاربر تعیین میگردد. خوشهبندی در مسائل استخراج دادهها، گروه بندی، تصمیمگیری و یادگیری ماشین شامل دادهکاوی، بازیابی اطلاعات، تقسیمبندی تصاویر و طبقهبندی الگوها، مناسب است. همچنین در مسائلی که دانش اولیه کمی درمورد دادهها و تصمیمگیری وجود دارد خوشهبندی میتواند، فرضیاتی را در مورد داده- ها در اختیار ما بگذارد. الگوریتمهای خوشهبندی گوناگونی برای استخراج دانش از درون مجموعه اطلاعات مختلف وجود دارد که در این مقاله این الگوریتمها مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

خوشهبندی، دادهکاوی، الگوریتمهای خوشهبندی، اعتبار سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.