روشی برای پیاده سازی حاکمیت فناوری اطلاعات با استفاده همزمان ازVal و COBIT IT در پروژه های معماری سازمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAUFASA02_293
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 849
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه آزماینده

عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، ایران

پروانه افضلی

عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستانه اشرفیه، ایران

محمدرضا فرحپورحقانی

مدرس گروه مهندسی کامپیوتر، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، ایران

چکیده

تمامی سازمان ها در سرتاسر دنیا پی به این واقعیت برده اند که فناوری اطلاعات یک پشتیبان مهم در مؤفقیت اقتصادی و یک شریک استراتژیک است. به طور کلی سازمان هایی که سود و منافع ناشی از فناوری اطلاعات را تصدیق نموده و ریسک های مربوطه و وابستگی های حیاتی بسیاریاز فرایندهای کسب و کار به فناوری اطلاعات را درک کرده و آنها را مدیریت می کنند، مؤفق ترند. چنین سازمانهایی به منظور ایجاد ارزش بیشترنیز از حاکمیت فناوری اطلاعات استفاده می کنند. اما از آنجاییکه مداخله و مشارکت کسب وکار نیز در ایجاد ارزش از سرمایه گذاریهای فناوری اطلاعات حیاتی است، لذا لزوم یک جابجایی از حاکمیت فناوری اطلاعات به سوی حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات آشکار شد. حاکمیت سازمانیفناوری اطلاعات فراتر از مسئولیت های مرتبط با فناوری اطلاعات بوده و به سمت فرایندهای کسب وکار مرتبط با فناوری اطلاعاتی که برای ایجادارزش کسب وکار ضروری هستند، توسعه می یابد. بنابراین سازمانها نیازمند برقراری حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعات، با استفاده از چاچوبهاییهستند که بتوانند بدرستی هم وظیفه مندیهای فناوری اطلاعات و هم وظیفه مندیهای کسب وکار را مشخص نمایند. در این راستا، چارچوب های Val IT و COBITمی توانند راهگشای سازمان ها باشند. لازم است که سازمان ها برای دستیابی به مؤفقیت هر چه بیشتر در این راستا، ارتباط میان این دو چارچوب را درک نموده و از آنها بطور همزمان بهره برداری کنند. از اینرو در این مقاله ارتباط و پیوند میان این دو چارچوب را بیان می شود تا سازمان ها از این طریق بتوانند هم فناوری اطلاعات خود و هم کسب و کار را برای توانمندسازی همسویی کسب وکار و فناوری اطلاعات و نیز توانمندسازی تحقق ارزش کسب وکار از سرمایه گذاری های فناوری اطلاعات ارتقاء دهند.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، حاکمیت سازمانی فناوری اطلاعاتCOBIT4.1,Val IT2.2 ، چارچوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.