بهبود پایداری ولتاژ باD-STATCOM

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAUFASA02_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف هوشمندی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون گروه فنی مهندسی برق کازرون ایران

بهروز سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

عیسی عربی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

یکD-STATCOM یک جریان به سیستم تزریق می کند تا فلش برآمدگی، و قطعی ولتاژ را تصحیح کنند. این جبران ساز بطور موازی در خطوط انتقال قرار گرفته و می تواند توان راکتیو مورد نیاز (سلفی یاخازنی) را بطور دینامیکی و در حد توان خاص کنورتر تنظیم کند. کنورتر ، جریانی را از خط می کشد که مولفه راکتیو این جریان بطوراتومات برای تعادل توان اکتیو مورد نیاز خازن لینکDC و مولفه اکتیوجریان برای سطح مرجع مطلوب مورد استفاده قرار گیرد. تقابل و ارتباط بین ولتاژ بخشAC و ولتاژ تولید شده توسط اینورتر باعث تنظیم و کنترل توان راکتیو می شود. به طوری که اگر این دو ولتاژ سنکرون دارای یک مقدار باشند توان خروجی استات کام صفر است واگر ولتاژ خروجی کمتر از ولتاژ بخشAC باشد متناسب با ولتاژ جریان تولید می کند که از ولتاژ به اندازه 90 درجه عقب تر است و جبرانساز به عنوان یک بار اندوکتیو عمل می کند. و اگر ولتاژ به بیش از ولتاژ سیستم برسد یک جریان پیش فاز ایجاد می کند و جبرانساز به عنوان یک بار خازنی عمل خواهد کردمیزان توان راکتیو اعمالی متناظر با ولتاژ است پس در واقع کنترل توان راکتیو با کنترل اندازه ولتاژ خازنDCصورت می پذیرد با عقب و جلو افتادن ولتاژ STATCOM خازنDC شارژ و دشارژ می شود ودر نتیجه میزان ولتاژDCتغییر خواهد کرد استات کام در جبرانسازی موازی ، توان راکتیوی را که تحویل میدهد برابر حاصل ضرب ولتا ژ در جریان تحویلی است در حالی که درSVCتوان قابل انتقالبرابر حاصل تقسیم مربع ولتا ژ بر روی امپدانس است لذا در ولتا ژهای بسیار پایینSTATCOMهمچنان می تواند توان راکتیو قابل ملاحظه ای را با استفاده از جریان های زیاد تولی د نمای د اما توان راکتیو تحویلیSVC بسیار ناچیز می باشد

کلیدواژه ها

شبکه های توزیع، ولتاژ خط، پایداری ولتاژ ، D-STATCOM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.