الگوریتم تخمین جهت منابع با استفاده از روش زیرفضایی با قدرت تفکیک بالا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAUFASA02_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا مجیدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق مخابرات سیستم دانشگاه علم و صنعت ایران

فرزان حدادی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در بحث پردازش سیگنال آرایهای، تلاشهای بسیاری برای تخمین جهت منابع با استفاده از آرایهی آنتنها ازسالها پیش انجام شده است. یکی از رایجترین روشها در تخمین جهت منابع روش موزیک است. الگوریتمهای متفاوتی نشات گرفته از آن برای شرایط مختلف از جمله نسبتسیگنال به نویز کم، نرخ نمونه برداری پایین و ... در سالهای مختلف ارائه شده است. موضوع بسیار مهم که در این الگوریتمها مورد بحث قرارمیگیرد قدرت تفکیک جهت منابع میباشد. هنگامی که آرایه تحت تابش دو منبع در دو جهت بسیار نزدیک به هم باشند، قدرت تفکیک مطرح میشود و میبایست الگوریتم قابلیت تفکیک این دو منبع از یکدیگر را دارا باشد و به عنوان یک جهت در نظر گرفته نشود. در این مقاله روش زیرفضایی با قدرت تفکیک بالا ارائه خواهد شد. همانطورکه نتایج شبیهسازی نشان میدهد این روش قابلیت قدرت تفکیک بالایی دارد این بدان علت است که زیرفضای نویز توسط اکسترممهای انرژی در فضا که همان مقادیر ویژه است وزندهی میشوند.

کلیدواژه ها

پردازش سیگنال آرایهای، تخمین جهت منابع، الگوریتم موزیک، قدرت تفکیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.