بررسی روش های خوشه بندی در شبکه های حسگر بی سیم با استفاده از منطق فازی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAUFASA02_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی اصغری ریکنده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

عبدالرضا حاتملو

استادیار و عضو هیات علمی دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

چکیده

شبکه ی حسگر بی سیمWSN از تعداد زیادی گره ی حسگر تشکیل شده است که این گره ها به منظور انجام یک هدف مشخص با یکدیگر درارتباط می باشند. این گره ها دارای انرژی، قدرت پردازش و حافظه ی محدودی هستند. کاهش هزینه و قابل استفاده بودن در هر محیطی مهمترینمزایای این نوع شبکه می باشد. طول عمر شبکه بستگی به طول عمر این گره ها دارد یعنی با تمام شدن انرژی گره ها، عمر شبکه های حسگر بیسیم نیز پایان می رسد.به دلیل محدودیت منابع در شبکه های حسگر بی سیم، افزایش طول عمر شبکه همیشه مورد توجه بوده است. یکی از مهمترین چالش های این نوع شبکه ها حفظ انرژی گره ها می باشد. که یکی از تکنیک های معروف برای حل این چالش خوشه بندی گره ها می باشد. در این مقاله، ما روش های خوشه بندی با استفاده از منطق فازی را مورد بحث قرار داده ایم و عوامل موثر برای انتخاب سرخوشه و ایجادخوشه را با یکدیگر مقایسه کرده ایم. در روش های زیر از منطق فازی به عنوان ابزاری قدرتمند در مقایسه با سایر روش ها استفاده شده است و درروش های که انجام عملیات انتخاب سرخوشه و تشکیل خوشه بندی به صورت محلی)غیرمتمرکز( انجام شود انرژی بیشتری ذخیره و شکل گیری خوشه ها با سرعت بیشتری انجام می شود و نسبت به روش هایی که از روش متمرکز استفاده می کنند کارایی بهتری دارند.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم، خوشه بندی، سرخوشه، منطق فازی، طول عمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.