بررسی ضرورت پیادهسازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعاتدر سازمانهای دولتی مورد مطالعه مدارس علمیه خواهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAUFASA02_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ارسونی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی واحد بندر انزلی

محسن توقعی

مدرس گروه مهندسی فناوری اطلاعات مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی واحد بندر انزلی

چکیده

در دهههای اخیر بروز تحولات گسترده در زمینه کامپیوتر و ارتباطات، تغییرات عمدهای را در عرصههای مختلف حیات بشری به دنبال داشته است.طی این دوره انسان همواره از فن اوری استفاده نموده وکارنامه حیات او همواره مملو از ابداع فناوریهای متعددی بوده اسفت که جملگی در جهت تسهیل زندگی انسان مطرح شدهاند. فناوری اطلاعاتبا محوریت دانش و خردگرایی انسان و اندیشه هایش به منظور بهره برداری از اندیشه و سپردن امور تکراری و غیرخلاق به ماشین و همچنین افزایش کارآیی و آزادسازی مهارتهای انسانی، در دورهی حاضر مورد توجه خاصی قرارگرفته است. از آنجاکه این فناوریبه عنوان محور توسعه جوامع و سازمان ها مطرح است، بنابراین طراحی ساختار آن نیازمند ژرف اندیشی و تأمل، همراه با ارایه مدل مناسب و بررسی مدلهای موجود در سازمانهفای داخلی و خارجیاست. فناوری اطلاعاتکه از تلاقی الکترونیفر، پردازش داده ها و ارتباطات ف مخابرات حاصل شده است، باعث از میان رفتن فاصلهها و در کنار هم قرار گرفتن کامپیوترها و کاربران و همچنین مکانیزه شدنسیستمهای ارتباطی و افزایش ظرفیت های انتقفال داده شده است. این امر تمرکززدایی و ایجاد ابر شاهراه و افزایش سرعت و کیفیت .[ تصمیم گیری و مدیریت کارا را فراهم ساخته است[ 1با گسترش این فناوری در زندگی بشر و وابستگی هرچه بیشتر آن به کسب و کار،می توان توجه به حااظت از اطلاعات رابه منزله شاهرگ حیاتی این صنعت مفدرن بفه حسفاآ آورد. بفه عبفارت دیگفر امنیتاطلاعات، بزرگترین چالش در این عصر می باشد و برخلاف تصور قالب در مورد امنیت سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر، امنیت اطلاعات فقط اتخاذ روشهای قوی رمزنگاری، نصب دیواره آتش وکلمه رمز عبور قوی نیست. این موارد تنها بعد فنی امنیفت اطلاعات است. حتی در صورتی که بتوان حداکثر کنترل های فنی امنیتی را در سازمان خود زیاده سازی کرد باز همیر کاربر ناآگاه می تواند با دیدن یر فایل تصویری، تمام معادلات امنیتی را برهم بزند .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.