مروری بر موضوعات و چالشهای طراحی پروتکلهای مسیریابی درشبکههای حسگر بیسیم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAUFASA02_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 647
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه خدامی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

علیرضا زاهدپور

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

بهرام هدایتی

دانش آموختهی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

در سالهای اخیر شبکههای حسگر بیسیم رشد و پیشرفت قابل توجهی داشتهاند. این شبکهها در حوزههای متنوعی همچون نظامی، کشاورزی، صنایع تولید، زیست محیطی، کنترل ترافیک و... مورد استفاده قرار گرفتهاند. شبکههای حسگر بیسیم شامل گرههای حسگر کوچکی هستند کهتوانایی حس کردن، انجام محاسبات و ارتباطات بیسیم را دارند.این حسگرها قدرت محدودی دارند و ظرفیت پردازش و ذخیرهسازی آنها مثلبازهی انتقال و منابع انرژیشان، محدود است. مدیریت مصرف انرژی گرههای حسگر به عنوان جدیترین مسئله در این حوزه مطرح است تا در نهایت به افزایش طول عمر شبکه منجر شود. با توجه به اینکه مباحث گوناگونی در طراحی پروتکلهای مسیریابی برای شبکههای حسگر بیسیم مطرح هستند، در این مقاله تعدادی از این موضوعات و چالشها را معرفی و توضیح مختصری در مورد هر یک ارائه نمودیم که عبارتند از:تحملپذیری خطا، رسانهی انتقال، مقیاسپذیری، پویایی شبکه، مدل تحویل دادهها، محیط عملیاتی، ناهمگنی گرهها، تجمیع دادهها، کیفیت سرویس، مصرف انرژی، استقرار گرهها، پوشش و اتصال. هدف اصلی در این پژوهش، ارائهی شرح مختصری از مهمترین مباحث و چالشهای مرتبط با طراحی پروتکلهای مسیریابی برای شبکههای حسگر بیسیم است که هر کدام از پارامترهای یاد شدهدر جایگاه خود میتواند عرصهی تحقیق جهت بهبود نتایج به دست آمدهدر پژوهشهای انجام شده باشد

کلیدواژه ها

شبکههای حسگر بیسیم، طراحی پروتکلهای مسیریابی، مدیریتمصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.