بررسی گسترش و توزیع جغرافیایی اراضی شور جنوب استان خوزستان با استفاده از تکنیک های RS و GIS

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF01_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران رئوفی

مربی پژوهشی گروه اصلاح خاک و توسعه پایدار جهاد دانشگاهی خوزستان

چکیده

خوزستان یکی از استان هایی است که مشکل شوری، از معضلات اصلی اراضی کشاورزی در آن به شمار می رود. به خصوص جنوب استان، که اراضی آن دارای بافت سنگین می باشند و سطح آب زیرزمینی در آن ها نیز بالا است. اراضی وسیعی درجنوب استان وجود دارد که در حال حاضر شوره زار و لم یزرع می باشند. در حالی که تمامی این اراضی دارای قابلیت هستند و قابل اصلاح شدن می باشند. در این تحقیق سعی شده با استفاده از تصاویر ماهواره لندست هفت سنجنده ی ETM+ و بهکمک روش های مختلف پردازش تصاویر محدوده این اراضی را مشخص نموده ، چرا که اولین قدم در اصلاح این اراضیشناسایی آنها می باشد .نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که استفاده از شاخص NDSI در شناسایی اراضی شور مفید می باشد. همچنین در بین ترکیبات باند های مختلف ، ترکیب 3،5،7 بهترین ترکیب جهت شناسایی این اراضی می باشد . در بین باندهای سنجنده ی + ETM باندهای مرئی و حرارتی بیشترین، و باندهای مادون قرمز کمترین میزان بازتابش را دراراضی شور دارا می باشند.

کلیدواژه ها

سنجش از دور ، پردازش تصویر ، اراضی شور ، شاخص NDSI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.