آشنایی با پدیده جزیره گرمایی در شهرها و راهکارهای پیشگیری از آن نمونه موردی شهر تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GPACONF01_214
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1577
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحدکهگیلویه و بویراحمد
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
چکیده
شهر را می توان یک واحد اجتماعی و سیاسی، یک واحد فعالیتی، کالبدی و اجتماعی دانست، که در این میان شهر تهران به دلیل گسترش در جهات عمودی و خصوصا افقی بیش از پیش چهره یک ابرشهر با آب و هوایی آلوده را به خود گرفته است.با توجه به شرایط اقلیمی، تهران در طی فصل تابستان، در کنار فرآیند جذب پرتو فرابنفش و گسیل فروسرخ، در هر منطقه، سقف ساختمانها، خیابان ها و سطوح تیره رنگ، گرما را جذب نموده و با طول موج بالا هوا گسیل می کنند. با توجه به اینکهنزدیک به تمامی سقف ها و خیابان ها در تهران تیره رنگ هستند، این سطوح تیره رنگ حدود نیمی از مساحت تهران را دربرمی گیرد. این سطوح تیره رنگ، گرمای گسیل شده از سوی خورشید را جذب کرده در خود نگه می دارند. این پدیده باعث افزایش دمای مناطق مسکونی از 2 تا 51 درجه سانتی گراد شده و به نام پدیده جزیره گرمایی شناخته می شود. این گرما نه تنها باعث افزایش مصرف انرژی برای خنک کردن ساختمانها می شود، بلکه باعث ایجاد آلودگی در جو شده و به دلیل مصرف سوخت های فسیلی موادی از جمله گاز ازن O3 و ترکیبات زیانبار گوگردی در سطح زمین تولید می شودکلیدواژه ها
شهر، شهر تهران، گرما، جزیره گرماییمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.