تاثیر موسیقی آیینی مازندران بر معماری بومی منطقه مازندران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GPACONF01_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1468
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
چکیده
ارتباط هنرها با یکدیگر مسئله ایست که همواره از آن میان هنرمندان صحبت می شود. تأثیر گذاری و تأثیر پذیری هنرها بریکدیگر همواره در طول تاریخ هنر، امری ایده پرور و پیشبرنده بوده است.موسیقی از دیرباز با آدمی بوده است. لذا سینه بهسینه و نسل به نسل تا به امروز بخشی از آنها حفظ و بخشی نیز به فراموشی سپرده شده اند.موسیقی مازندران که از بطن زندگی مردم این دیار برآمده، بیانگر حال و هوا و روحیات تبرستان نشینان است. مازنی ها برای بسیاری از فعالیت های روزانهخود ملودی هایی با اشعار مشخص داشتند که هر روز آن ها را در هنگام انجام فعالیت هایشان با خود زمزمه می کردندرابطهبین معماری و موسیقی از قرون گذشته مورد توجه قرار گرفته است ، چنانکه گوته از جمله فیلسوفانی بوده است که رابطه بیان کرد،این تعبیر موافقان و مخالفان خودش را » موسیقی منجمد « بین موسیقی و معماری را با عنوان معماری به مثابهداشت؛ عده ای نیز تعبیر اورا تکمیل کرده و معماری را موسیقی خاموش نامیده اند، ثبت و نگهداری معماری برای بوجود آوردن آن نیز در بستر هندسه و به نوعی هندسه در بعد دادن به عناصر ریاضی صورتمیگیرد. هر چند در هر طبقه از ساختمان ما میتوانیم با نظاره گری بر پنجرهها و بازشوها و فضاهای خالی سکوت به ملودیآن گوش فرا دهیم، توأمان هم میتوانیم با نگریستن به بدنه ضلع یک ساختمان، دو یا سه طبقه را به شکل یک هارمونی به یک چشم انداز دریافت کنیم. به زبان دیگر، همانگونه که دانش هارمونی ما را به خصیصههای آکوردها و توانایی پیوندشان با یکدیگر، با توجه به ارزشهای ساختمانی، ملودیک و وزنی آنها آگاه میسازد، کاوشگر نیز میتواند هارمونی بافت موسیقی را برداشت کند.کلیدواژه ها
هنر،موسیقی مازندران،معماری،موسیقی منجمد،هندسهمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.