عدم توجه به اصول و قوانین زیست محیطی در طرح های جامع شهری مطالعه موردی کلانشهر رشت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حکیمی

کارشناس ارشد جغرافیا – برنامه ریزی شهری . دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

داود نظری

کارشناس محیط زیست - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

سجاد محمدی

کارشناس جغرافیا - ژئومورفولوژی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

حفظ سلامت محیط زیست و حرکت به سوی توسعه پایدار از جمله مسائلی است که باید مورد توجه سیاست مداران و برنامه ریزان هر کشوری در سطح کلان قرار گیرد . به همین دلیلی تمامی تلاشهایی که برای حفاظت محیط زیست انجاممیشود در حقیقت گام برداشتن در مسیر حفظ نسل بشری می باشد در این میان خوشبین ترین صاحب نظران نیز ، در اظهاراتشان نسبت به وضعیت محیط زیست و آینده جهانی،نگرانی هاییرا ابراز می نمایند. با توجه به روند رو به افزایش معظلات زیست محیطی شهری نیاز به برنامه ریزی های جدید در زمینه مدیریت شهری بیش از پیش احساس می شود . استان گیلان با 14711 کیلومتر مربع وسعت در جنوب دریای خزر واقع شدهاست ، حجم فراوان بارندگی باعث شده که مناظر بی بدیلی را بوجود آورده و این تطور وتنوع باعث شده ذخیره گاههایمثال زدنی در استان بوجود آمده است . شهررشت از نظر بستر طبیعی در محیطی جلگه ای واقع شده است. شکل گیری شهر و بستر آن کاملا متاثر از شیب کم ، جهت گیری شیب به سمت دریا وجو آب و هوایی آن می باشد .دراین تحقیق سعی شده است روند طرح های جامع شهر رشت بررسی و مشخص گردید با اینکه شهر رشت در همه ادوار به لحاظ دارابودن طرح جامع در اولویت وده ولی متاسفانه در هیچ مقطع زمانی به وضعیت زیست محیطی اشاره شده در طرح ها رسیدگی نشده است

کلیدواژه ها

محیط زیست ، شهر ، طرح جامع ، رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.