تبیین ضرورت برنامه ریزی و مدیریت شهری سیستمی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: یازدهمین کنگره جغرافیدانان ایران
- کد COI اختصاصی: IGAC11_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1667
نویسندگان
دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، عضو هیئت علمی ، دانشگاه پیام نور
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
چکیده
شهرها همچون موجودی زنده دورانهای مختلفی را پشت سر می گذارد، متولد می شود و رشد می کند. وهمچون انسان که نیازهایش با بزرگ شدن ، وسیع تر و پیچیده تر می شود، شهرها نیز این سیر تکاملی را حتیپیچیده تر پیش رو دارند، علاوه بر آن نقش هایی که برای ساکنان خود و دیگر نقاط دارند، و نیز تأثیری که از شرایط پیرامونی می پذیرند و یا خود مؤثر واقع می شوند را نیز باید مد نظر قرار داد . این روند ، سیستمی شدن شهرها و نظامبرنامه ریزی و مدیریت شهری را روز بروز گسترده تر و پیچیده تر می سازد . چنانچه مدیریت و برنامه ریزی شهرها ، خصوصاً شهرهای بزرگ و کلان شهرها بدون کاربرد شیوه های نوین مدیریت و برنامه ریزی شهری سیستمی ، غیرممکن خواهد بود . دیگر نمی توان روند شهرها را بصورت سنتی کنترل کرد ، زیرا در مسیر جهانی شدن و توسعه پایدارهر یک از اجزاء شهر بصورت یک حلقه از شبکه های پیچیده جهانی به یکدیگر متصل و وابسته هستند . و ایجاد نقصان در هریک از این حلقه ها در کلیت سیستم نمود بارز می یابد . روش تحقیق از نظر هدف نظری _ کاربردی و از نظرماهیت توصیفی _ تحلیلی است.نتایج تحقیق مبتنی بر آن است که می بایست برای برنامه ریزی بهتر این موجود در حال تحول، بصورت یک سیستم واحد و منسجم اقدام کرد تا بهترین روند را برای این سیر تکاملی تهیه کرد. و نیز عوامل اصلی و پایه ایی را در مدیریت و برنامه ریزی شهری شناخت تا این روند بر یک پایه استوار بنا شود. لذا میبایست از مدیریت بخشی و غیر منسجم در شهرها که روند کنونی مدیریت شهری است پرهیز نمود ، زیرا بسیاری از مشکلات شهری و حتی روستایی که وابسته به شهر است، بسته به همین عدم برنامه ریزی و سیاست گذاری یکپارچهاز کلان تا خرد و عدم انسجام مدیریت شهری ، تداخل در برنامه ریزی و اجرا و موازی کاریها و غیره است . این پژوهش بدنبال ارائه بهترین راه حل ممکن برای برون رفت از این وضعیت و رسیدن به بهترین شرایط ممکن استکلیدواژه ها
مدیریت شهری ، مدیریت شهری یکپارچه ، برنامه ریزی شهری سیستمی ، توسعه پایدار شهریمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.