نقش آموزش دهیاران در توسعه روستایی مطالعه موردی:بخش چمستان در شهرستان نور

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره جغرافیدانان ایران
  • کد COI اختصاصی: IGAC11_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد روشنی

دانشگاه تربیت معلم تهران دانشکده جغرافیا دانشجوی دکتری اقلیم شناسی

مصطفی نائیجی

دانشگاه شهید بهشتی کارشناس ارشد جغرافیا

ببراز کریمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کارشناس ارشد جغرافیا

چکیده

توسعه روستایی را اگر راهبردی بدانیم که به منظور بهبود زندگی اقتصادی، اجتماعی و محیطی گروه خاصی از مردم به مرحله اجرا گذاشته میشود، در این صورت رابطه معناداری میان شرح وظایف دهیاران و توسعه روستاییقابل مشاهده است. دهیاران، در ایران، به عنوان مسئولان اصلی اجرای مدیریت روستایی مطرح هستند، لیکن در بخش روستایی با برخی از مشکلات مواجه هستیم که در اصطلاح محدودیتها، با دهیار و جایگاه واقعی آن مرتبط هستند. بهنظر می رسد کمبود تجربه علت اصلی مرتبط با این موضوع جدید و بالعکس در مدیرت روستایی میباشد. در این تحقیق تأکید بر این بوده است تا اهمیت نقش آموزش مدیران روستاها را در فرآیند توسعه روستایی ارزیابی نماییم.منطقه مورد مطالعه بخش چمستان در شمال شرقی شهرستان نور است و جامعه نمونه شامل تعداد 27 روستای داراینهاد دهیاری میباشد که براساس جمعیت به سه طبقه تقسیم شده است. متغیرهایی شامل: جنسیت، سال تأسیس دهیاریها، سن دهیار، سطح سواد و رشته تحصیلی، محل تولد، شغل دهیار قبل از انتصاب به عنوان دهیار یا شغلفعلی و نسبت با شورا برای دهیاران و گویههای مختلف اجتماعی و اقتصادی توسعه روستایی با هدف سنجش سطح رضایت روستاییان از عملکرد دهیاران بوده است، با استفاده از نرم افزارspss مورد تحلیل قرار گرفتهاند. بررسی حاصل از فرآیند تجزیه و تحلیل تحقیق نشان داده است با توجه به اثر بخشی آموزش برای دهیاران و رضایت بالای مردم از عملکرد آنها به لحاظ جنبههای اقتصادی، میتوان چنین استنباط کرد که آموزش دهیاران و تحصیلات بالای دهیاران، باعث بالا رفتن بهبود کیفیت کار دهیاران میشود، همچنین میتوان به این نتیجه دست یافت که رابطهی مستقیمی بین آموزش و بهبود کیفی کار دهیار در زمینه شاخصهای اجتماعی وجود دارد.

کلیدواژه ها

توسعه روستایی _ مدیریت روستایی_ دهیار_ آموزش_ چمستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.