روش اولویت گذاری فناوری بر پایه ی برنامه ریزی سناریو (مطالعه موردی: نانوفناوری)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT08_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره ناصری

عضو اندیشگاه آتی نگار، کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبائی

امیر ناظمی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، عضو اندیشگاه آتی نگار، دکتری سیاست گذاری علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبائی

علیرضا نوربخش

عضو اندیشگاه آتی نگار، کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبائی

روح الله قدیری

پژوهشگر، پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، عضو اندیشگاه آتی نگار، دانشجوی دکتری آینده پژوهی دانشگاه تهران

چکیده

در رشد سریع و تحولات بسیار فناوری های نوظهوری مانند فناوری نانو از یک سو و کمبود منابع و امکانات و زیرساخت های لازم (به خصوص در کشورهای در حال توسعه) از سوی دیگر باعث می شود تا دستیابی به این نوع فناوری ها، در تمامی زمینهها و سطوح مختلف عملاً غیرممکن باشد. چالشی که امروزه فراروی کشورهای در حال توسعه قرار دارد. این است که با توجه به مواردی مانند محدودیت منابع، پویایی محیط و رقابت های شدید جهانی تشخیص دهند در جهانی که اقتصاد تحت تأثیر مسائل سیاسی و فناورانه قرار دارد. اولاً کدام علم و فناوری و ثانیاً در چه سطح دسترسی مناسب تر است؟ روش ها و تکنیک های متعدد و مختلفی برای انجام چنین کاری توسع یافته اند. روشی که در این مقاله مورد استفاده قرار گرفته، اولویت گذاری بر پایه بهره گیری از برنامه ریزی بر پایه سناریو است. در این مقاله با استفاده از بنامه ریزی سناریو آینده های پیش روی توسعه ی فناوری نانو در کشور شناسایی شدند و سپس روشی جهت اولویت گذاری کاربردهای فناوری نانو در هر سناریو معرفی و با استفاده از روش برنامه ریزی پابرجا، اولویت های فناوری نانو ذیل هر سناریو بیان شده اند.

کلیدواژه ها

آینده نگاری، برنامه ریزی، سناریو، برنامه ریزی پابرجا، فناوری نانو، اولویت گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.