بررسی برنامه های آموزشی رشته های حوزه مدیریت تکنولوژی و نوآوری در صد و هشتاد دانشگاه جهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT08_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحامد مزارعی

دانشجوی دکتری سیاست گذاری علم و فناوری دانشگاه تهران دانشکده علوم و فنون نوین

سیدمحمدحسین شجاعی

پژوهشگر پژوهشکده مطالعات فناوری و دانشجوی دکتری مدییت فناوری دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

یکی از وظایف اصلی هر نظام آموزشی شناسایی روندهای جهانی رشته های مختلفی است که در آن سیستم آموزشی تدریس می شود (یا نمی شود)؛ بنابراین، شناسایی برنامه های آموزشی جدید مخصوص برنامه های میان رشته ای از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا، پزوهش حاضردر پی یافتن پاسخ هایی برای سه سوال صلی است: 1-در برنامه های آموزشی دانشگاه های مختلف د نیا در حوزه مدیریت تکنولوژی و نوآوری (متون) چه درس هایی تدریس می شوند؟ 2-رشته های حوزه متون به سمت کدام یک از حوزه های علمی سوق پیدا کرده اند؟ 3-سهم کشورها و مناطق م ختلف جغرافیایی از رشته های این حوزه به چه صورت است؟ برای پاسخ بهاین پرسش ها صدو هشتاد برنامه ی آموزشی م ختلف از کشورهای متفاوت گردآوری و تحلیل شده اند. برای پاسخ به سوال اول ازچارچوب بدنه ی دانشی مدیریت تکنولوژی و نوآوری طارق خلیل و برای پاسخگویی به سوال د وم از تحلیل دانشکده ه ایی که در آنها برنامه های حوزه ی متون تدریس می شوند، استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد مباحث مدیرت نوآوری؛ کارآفرینی/ ایجاد شرکت های نوپا، مدیریت استراتژیک و کسب و کا؛ بازاریابی و مدییت برند؛ امور مالی؛ و مدیریت عمومی، رهبری، رفتار سازمانی و مهارت های مدیریت بیشترین سهم را در برنامه های ا ین حوزه داشته اند. همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد که حوزه ی متون به سمت حوزه ی کسب و کار در حال حرکت است. زیرا نزدیک به نیمی از برنامه ها در دانشکده های کسب و کار آموزش داده می شوند. در نهایت نیز نتایج نشان دهنده ی سهم 62 درصدی کشور ایالات متحده از سهم کل برنامه ها است.

کلیدواژه ها

برنامه آموزشی مدیریت تکنولوژی و نوآوری، مدیریت کارآفرینی، MBA، سیاست گذاری علم و فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.