ترسیم نقشه راه فناوری بر اساس نقشه استراتژی کارت امتیازی متوازن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT08_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 989
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مالک زارع گنجارودی

کارشناس مهندسی صنایع و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی گرایش مدیریت استراتژیک

سمیه مهدی زاده مقدم

کارشناس حسابداری و دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت اجرایی گرایش مدیریت استراتژیک

چکیده

در دنیای امروز فناوری نقش اساس در مزیت رقابتی سازمانها ایفا می کند بنابراین می باید بر اساس یک نگاه استراتژیک مدیریت گردد. یکی از اهداف اصلی در دستیابی به محصولات و خدمات تعریف شده در برنامه ریزی استراتژیک، به کارگیری فناوری های مختلف است. در این راستا مدیران فناوری بهابزاری نیاز دارند تا از این موضوع ا طمینان حاصل کنند. نقشه راه فناوری به عنوان یک ابزار قوی در جهت پشتیبانی از برنامه ریزی و استراتژی های سازمان استفاده می شود. نقشه راه فناوری به صورتی وسیع در سازمان ها به منظور پشتیبانی از برنامه ریز و استراتژی فناوری استفاده می شود. این نظریه اولین بار تسط شرکت موتورولا حدود 25 سال قبل د ر جهت پشتیبانی از برنامه ریزی و فناوری تولید یکپارچه توسعه داده، سپس در یک حوزه وسیع و متنوع از زمینه های صنعتی در سطح شرکت ها و بخش های آن تطبیق و به کارگرفته شد. نقشه های راه فناوری می توانند اشکال زیادی داشته باشند اما عموماً نمودارهای زمانی چندلایه ای را در بر می گیرند که قادر به توسعه فناوری همسو شده با الزامات و روندهای بازار می باشد با توجه به آنکه در اغلب سازمانهای ایرانی ابزارهای مدیریتی، نه در غالب یکپارچه با دیگر ابزارهای مدیریتی، بومی و پیاده سازی می شوند لذا در این مقاله نشان خواهیم داد که چگونه می توان بر اساس نقشه استراتژی کارت امتیازی متوازن و در قالب چهارعنصر اصلی فناوری (فن افزار، انسان افزار، اطلاعات افزار و سازمان افزار) نقشه راه فناوری را طراحی نمود.

کلیدواژه ها

فناوری ، نقشه راه فناوری، نقشه استراتژی، کارت امتیازی متوازن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.