ارائه الگویی برای مستند سازی فنی در پروژه های انتقال فناوری با روش مهندسی معکوس ، مبتنی بر مدیریت دانش

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هشتمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT08_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدداود امیرحبیبی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مصطفی مبلغی

استادیار مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

اولین گام در مدیریت دانش، مستندسازی دانش جذب شده می باشد، که باید ابتدا سازماندهی و سپس بطور نظام مند در سازمان به اشتراک گذاشته شود، لذا چنانچه سازمان های تولیدی بالاخص پروژه محور بخواهند در عرصه مدییت دانش وارد شوند ملزم به ثبت ساختاردهی شده و منظم دستاوردهای دانشی خود هستند. در مدیریت پروژه نیز یکی از فازهای اصلی پروژه، تهیه مستندات فنی پروژه می باشد که در انجام پروژه، بالاخص پروژه های فرآیند انتقال فناوری که با روش مهندسی معکوس انجام می شود بسیار حائز اهمیت می باشند. زیرا فرایند مستندسازی فنی در این قبیل پروژه ها به دلیل نو بودن و ناشناخته بودن فناوری از یک سو م وجب ثبت دستاوردها و تجارب و کاهش ریسک ناشی از وابستگی سازمان به افراد و در نتیجه ادامه حیات پروژه می شود و از سوی دیگر موجب افزایش دانش فنی پروژه و دانش فنی سازمان های تولیدی و باعث ایجاد مزایای رقابتی و در نهایت شکوفایی علمی و اقتصادی سازمان می شود. اما نکته حائز اهمیت این است که مستندات فنی در صورتی مفید و کافی خواهد بود که مطابق با یک الگو و بصورت نظام مند تهیه گردند تا اهداف پروژه محقق گردند. لذا این مقاله با هدف مستندسازی و تقویت دانش فنی سازمان اقدام به ارائه الگویی فازبندی شده جهت مستندسازی فنی در پروژه های مهندسی معکوس می نماید. بطوریکه این الگو، مستندات فنی را به جهت اثربخش بودن، همزمان با انجام پروژه تهیه و تدوین می نماید.

کلیدواژه ها

مستندسازی فنی، مهندسی معکوس، فرآیند انتقال فناوری، مدیریت دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.