تحلیل استراتژیک جایگاه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی چالش ها و راهکارهای توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در ایران
  • کد COI اختصاصی: USC01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر محمودزاده

ریاست پژوهشگاه مهندسی بحران های طبیعی و پدافند غیرعامل شاخص پژوه

محمدرضا محبوب فر

پژوهشگر دکتری برنامه ریزی شهری و منطقه ای دانشگاه اصفهان

جعفر کریمی

پژوهشگر دکتری برنامه ریزی روستایی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امسال برای اولین بار برای اجرایی شدن شیوه جدید تربیت دانشجوی کارشناسی ارشدو دکتری که در اصطلاح تحت عنوان تحصیلات تکمیلی پژوهشمحور نامیده می شود، نسبت به اعلام ظرفیت در دفترچه انتخابرشته آزمون نیمه متمرکز دکتری و آزمون کارشناسی ارشد اقدام کرده است. هدف این پژوهش، شناخت دیدگاهها و نظرات اعضای هیئت علمی پنج کلان شهر کشور دربارهی فصل دوم قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و جنبشنرمافزاری و نهضت تولید علم و شیوههای تحقق و شناخت موانع موجود بر سر راه توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور است.بر اساس منابع نظری و مراحل پژوهش، مزیت ها و محدویت های قانون برنامه پنجساله پنجم کشور در توسعه برنامه ریزی تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در نظام آموزشی کشور ایران به وسیله تحلیلSWOT مشخص گردید. نتایج این مطالعه بیانگر آن است که، آستانه ی آسیب پذیری برنامه پنجم توسعه کشور از حیث توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور وامر پژوهش بسیار بالا بوده و نیازمند بازنگری و ارائه سیاستهای مناسب در جهت رفع ضعفها و تهدیدها با استفاده از نقاط قوت و فرصتها میباشد. برهمین اساس، طراحی و اجرای برنامه استراتژیک پژوهشی با دورههای زمانی کوتاه مدت5-2ساله ، میان مدت 5-10 ساله و بلندمدت 20-10 ساله پشتوانه توسعه تحصیلات تکمیلی پژوهش محور در جمهوری اسلامی ایران خواهدبود

کلیدواژه ها

تحصیلات تکمیلی، پژوهش، برنامه پنجم توسعه ایران، تحلیلSWOT ، برنامه ریزی استراتژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.