استفاده از منابع تجدیدپذیر در تامین برق مناطق روستایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا غفاریان

شرکت توزیع برق استان یزد

محمودجواد جلیلی

شرکت توزیع برق استان یزد

سیدضیا خاتمی

شرکت توزیع برق استان یزد

چکیده

انرژی خورشیدی یکی از منابع تامین انرژی رایگان ، پاک و عاری از اثرات مخرب زیست محیطی می باشد . درهر ثانیه 4,2 ملیون تن ازجرم خورشید به انرژی تبدیل میشود.با توجه به وزن خورشید که حدود 333 هزار برابروزن زمین است این کوره نورانی را میتوان به عنوان منبع عظیم انرژی تا 5میلیارد سال آینده به حساب آورد. کارشناسان معتقدند اگر می توانستیم فقط یک چهارم ازانرژی خورشیدی که به مناطق مسطح جهان می تابد رامهارکنیم ، به راحتی قادر بودیم نیازهای فعلی انرژی جهان را برآورده سازیم.بنابراین پتانسیل انرژیهای تجدید پذیر چندین برابر منابع فسیلی تخمین زده شده است .تجربه یدهه های اخیر نشان می دهد که با توجه به افزایش سط ح مصرف انرژ ی در جهان و ذخایر محدود سوخ تهای فسیلی دیگر نمی توان به منابع موجود انرژی متکی بود . بحران انرژی در سالهای اخیر، کشورهای پیشرفته وصنعتی جهان را بر آن داشت که با مسائل مربوط به انرژی برخوردی متفاوت نمایند که در این میان جایگزینی انرژیهای فسیلی با انرژیهای خورشیدی با استقبال فراوانیروبرو شده است اگرچه نفت و سایرسوخت های فسیلی می توانند حداقل تا صد سال آینده نیز نیازهای انرژی دنیا را تامین کنند، اما چالش عمیق تری که نظام انرژی جهان را شکل خواهد داد مسایل زیست محیطی می باشد. ازطرف دیگر صدور منابع نفت و گاز، اقتصاد ایران را به درآمدهای حاصل از صدور منابع یاد شده وابسته کرده است. بدیهی است پایان پذیر بودن این منابع، در کنار اهمیت یافتن مسایل زیست محیطی قطع این وابستگی را امری ضروری ساخته است.[ 1] مقاله حاضر می کوشد با عنایت به اجرای طرح تامین برق از طریق منبع خورشیدی در منطقه روستایی دربید با حدود 78 خانوارواقع در فاصله 32 کیلومتری از شهر یزد (شهر آفتاب)، راهکاری عملی و محقق شده در مبحث تولید برق از انرژی های تجدید پذیر و توزیع آن در شبکه های توزیع محلی را ارائه نماید و ضمن برشمردن مزایا و نواقص احتمالی، مقایسه ای با روشهای فعلی تامین برق که از طریق شبکه های توزیع سراسری صورت می گیرد داشته باشد .

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی ، منابع تجدید پذیر ،نیروگاه فتوولتاییک ، هزینه چرخه عمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.