بررسی تاثیر فاصله ی عرضی موانع در شرایط وجود موج عمود بر جریان ناشی از موانع بر غلظت رسوبات معلق پایین دست موانع

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_453
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طاهریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه سازه های آبی، دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران

مهدی قمشی

استاد گروه سازه های آبی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سناء جاسمی زرگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه سازه های آبی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

در جریان های داخلی و خارجی در اثر عبور سیال از اطراف موانع، در لبه ی ابتدایی موانع لایه مرزی و در لبه ی انتهایی موانع جداشدگی خطوط جریان اتفاق می افتد که سبب تشکیل ورتکس می شود. وجود موانع و شرایط جریان عبوری موجب تشکیل امواج عمود بر جریان می گردد . در این تحقیق تشکیل امواج عمود بر جریان ناشی از موانع و تاثیر فاصله ی عرضی موانع بر غلظت رسوبات معلق پایین دست موانع، در یک فلوم آزمایشگاهی به طول 6 متر، عرض 72 سانتیمتر و شیب 0.005 بررسی شده است. موانع موجود در مسیر جریان آب، استوانه های چوبی به قطر 25 میلیمتر و ارتفاع 35 سانتیمتر می باشند و از ذرات سیلیس ریز به عنوان رسوبات استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در شرایط وجود موج عمود بر جریان، فاصله ی عرضی موانع بر میزان غلظت رسوبات معلق پایین دست موانع تاثیر دارد و با کاهش فاصله عرضی موانع، غلظت رسوبات معلق در پایین دست موانع کاهش محسوسی پیدا می کند. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد که با کاهشفاصله ی عرضی موانع، دامنه ی موج عرضی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

غلظت رسوبات معلق، فاصله ی عرضی موانع، موج عمود بر جریان، ورتکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.