تاثیر تغییر اقلیم بر رواناب حوضه قره سو بادخالت عدم قطعیت مدل IHACRES

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_393
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میناسادات سیدجواد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان ، پاکدشت،ایران

علیرضا مساح بوانی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، پاکدشت،ایران

چکیده

هنگام مدل سازی ثوابت و ضرایب زیادی وجود دارد که بر نتایج خروجی تأثیر زیادی می گذارند در بسیاری از مواقع ممکن است این ضرایب وثوابت با مقادیر واقعی خود در محیط اختلاف داشته باشند، عدم قطعیت ابزاری است برای ارزیابی میزان تأثیر گذاری این مقادیر،علی رغم کاربری آسان اکثر مدل های بارش رواناب ، به علت تعداد نسبتا زیاد پارامتر ها و عدم وجود درک فیزیکی از آنها، این مدل ها در مرحله کالیبراسیون پارامتر ها دچار مشکل شده اند.حتی در صورت کالیبراسیون وشبیه سازی موفق مدل در یک دوره آماری با اطلاعات موجود، عدم قطعیت پارامترها سبب می شود که شبیه سازی برای دوره خارج از دوره کالیبراسیون کمتر اطمینان پذیر باشد. بررسی و کمی کردن عدم قطعیت پارامتر های مدل بارش- رواناب عمدتا در دهه اخیر مطرح شده است. در مقاله موجود داده های بارش، دما و دبی 30 سال متوالی (2000-1971) حوضه آبریز قره سو موجود است و تلاش بر آن است که به کمک مدل IHACRES شبیه سازی برای سال های (2040-2069) این حوضه انجام گیرد ، درنتایج بدست آمده مشاهده شده است، که بیشترین مقدار سیلاب رامی توان دراین سال ها،در ماه آپریل وسپس مارچ دراین حوضه آبریز انتظار داشت.

کلیدواژه ها

روش مونت کارلو ،شبیه سازی، عدم قطعیت، مدل IHACRES

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.