آنالیز روشهای مختلف منحنی سنجه رسوب در رودخانه پلرود و انتخاب بهترین روش

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_345
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عمادی

استاد یار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مینا سیفی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مجید نیکخوی

مدیر دفتر فنی شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان

چکیده

با گسترش نرم افزارهای شبیه ساز، کاربرد آنها در زمینه های مختلف مهندسی رودخانه از جمله بررسی روند فرسایش و رسوب گذاری در مسیر رودخانه، پایاب و مخازن سدها و ... افزایش یافته است. از آنجاکه در استفاده از این نرم افزارها نیاز به رابطه بین دبی و رسوب میباشد، در تحقیق حاضر آمار طولانی مدت دبی آب و دبی رسوب متناظر با آن در ایستگاه طول لات بر رودخانه پلرود در استان گیلان بررسی شده و پس از برآورد رسوب به روشهای مختلف، بهترین روش انتخاب شد. منحنیسنجه رسوب به 8 روش یک خطی، متوسط دسته ها، ضریب اصلاحی FAO برای روشهای یک خطی و متوسط دسته ها، ضریب اصلاحی پارامتری فرگوسن و ضریب اصلاحی غیرپارامتری برای هر دو روش مذکور ترسیم شد. به منظور ارزیابی دقتروابط به دست آمده از شاخصهای ضریب تعیین R^2 ، ضریب کفایت و میانگین درصد خطای نسبی (RME) استفاده شد و نتایج نشان داد روش منحنی سنجه رسوب یک خطی با ضریب اصلاحی پارامتری و منحنی رسوب یک خطی بیشترین دقت دربرآورد میزان رسوب ورودی به مخزن سد را دارند و رابطه منحنی سنجه رسوب متوسط دسته ها با ضریب اصلاحی FAO دارای کمترین دقت میباشد.

کلیدواژه ها

رودخانه پلرود،روش حد متوسط دسته ها،روش خطی،منحنی سنجه رسوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.