استفاده از سیستم پشتیبان تصمیم گیر (DSS) جهت اولویت بندی مکان های مناسب احداث سدزیرزمینی
محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCUIMWR03_215
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393
چکیده مقاله:
تصمیم گیری فرایندی است که نیاز به بررسی معیارهای شرکت کننده در آن دارد. در تصمیم گیریهای پیچیده که معیارهای موثر زیاد می باشند، بررسی معیارها و ارزش گذاری آن ها کاری وقت گیر و مشکل خواهد بود، از آنجمله تصمیم گیری در پروژه های بزرگ در حوزه علوم زمین و منایع آب که به دلیل حساسیت و اهمیت موضوع صحت و درستی تصمیم گیری از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. مکان یابی سدزیرزمینی از جمله این تصمیم گیریهای پیچیده است. این فرایند امروزه با استفاده از تکنیکهای سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی بسیار کوتاه و کم هزینه گردیده است. در این پروژه که اکثر معیارها ماهیت مکانی دارند، از سیستم های پشتیبان تصمیم گیر مکانی استفاده می شود. این سیستم با تلفیق سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، سنجش از دور (RS) و سیستم پشتیبان تصمیم گیر (DSS) ، راه کار های مناسبی را درمدت زمانی کوتاه قابل اجرا می نماید. پس از تعیین مناطق مناسب احداث سدزیرزمینی، با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی مکانی (SAHP) و استفاده از نرم افزارهای ArcGIS ILWIS با مقایسه و ارزش گذاری معیارهای مؤثر در تصمیم گیری (معیارهای اصلی)که شامل معیارهای زیست محیطی، عوامل اقتصادی_اجتماعی و تکنیکی می باشند و با استفاده از نظرات کارشناسی، در سناریوهای مختلف با در نظر گرفتن ارزش های متفاوت برای معیارهای اصلی بر حسب نیاز در پروژه های مختلف، انتخاب و اولویت بندی نهائی محورهای پیشنهادی صورت گرفت و 9 منطقه جهت احداث سد زیرزمینی در شرق استان تهران پیشنهاد و اولویت بندی گردید.
کلیدواژه ها:
سد زیرزمینی ، سنجش از دور ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ، سیستم پشتیبان تصمیم گیر ، روش تحلیل سلسله مراتبی ، مکان یابی
نویسندگان
معصومه علائی بخش
کارشناس ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی ، دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
میرمسعود خیرخواه زرکش
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی.، عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :