بررسی آزمایشگاهی اثر قطر شبکه های عرضی آبگیر کفی بر ضریب تخلیه جریان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت جامع منابع آب
  • کد COI اختصاصی: NCUIMWR03_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حسین جزء حاجی میرزا سید بهاءالدین

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

علیرضا مسجدی

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

علی عصاره

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

آبگیر های کفی سازه های آبی استانداردی هستند که در مناطق کوهستانی و رودخانه های با شیب کف زیاد استفاده می شوند. در قسمت ورودی این آبگیرها و در تراز کف رودخانه از شبکه فلزی استفاده می شود تا از ورود رسوبات درشت دانه به آبگیر کفی جلوگیری به عمل آید. یکی از مهمترین اهداف در بررسی جریان بر روی آبگیر کفی تعیین مقدار دبی منحرف شده می باشد. در این تحقیق به بررسی تاثیر قطر شبکه های عرضی بر ضریب تخلیه جریان با استفاده از مدل فیزیکی آزمایشگاهی پرداخته شده است. به منظور انجام آزمایش ها در این تحقیق از یک مدل فیزیکی آزمایشگاهی با طول 13 متر، عرض 50 سانتیمتر و عمق 60 سانتیمتر با بدنه شیشه ای استفاده شد. به منظور هدایت و اندازه گیری دبی منحرف شده، یک کانال فرعی به طول 3/2 متر، عرض 50 سانتیمتر و ارتفاع 50 سانتیمتر به فاصله 8 متری از کانال اصلی، در زیر کانال اصلی نصب گردید. دهانه آبگیر ورودی در این تحقیق به طول 10 و عرض 50 سانتیمتر ساخته شد. در این تحقیق، در مدخل ورودی آبگیر از شبکه عرضی با چهار قطر مختلف میلگرد 5، 8، 11 و 13 میلی متر با فضای عبوری 35 درصد استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد افزایش قطر میلگرد های عرضی کف مشبک با یک فضای عبوری ثابت باعث تغییر در ضریب تخلیه آبگیر کفی میگردد.

کلیدواژه ها

آبگیر کفی، شبکه عرضی، ضریب تخلیه جریان، قطر میلگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.