مروری بر روشهای کاهش و فرآوری ضایعات میوه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
- کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_440
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1216
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار
چکیده
مدیریت مطلوب مواد زائد شهری، کشاورزی و صنعتی با توجه به حجم بالای تولید روزانه آن ها در تمامی کشورها از اهمیت ویژه ای به خصوص از دیدگاه زیست محیطی و بهداشتی برخوردار است. میوه ها از جمله مهمترین محصولات باغی هستند که نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت انسان دارند. این گروه از محصولات کشاورزی بدلیل داشتن رطوبت زیاد فساد پذیر هستند و در دوره پس از برداشت بخش عمده ای از آنها (بین 5 تا 50 درصد) از بین میروند. میزان این ضایعات حتی در برخی موارد تا 80 درصد نیز میرسد. در این میان میادین تره بار بالاترین درصد ضایعات را به خود اختصاص داده اند. کاهش و به حداقل رساندن چنین ضایعاتی به عنوان «برداشت مخفی» میتواند یکی از راههای مؤثر در تأمین غذا برای جامعه به حساب آید بنایراین فراوری ضایعات میوه ضروری به نظر می رسد از آنجا که ضایعات میوه موجب هدررفتن منابع مختلف و از جملهمنابع آب، خاک، نیروی انسانی، وقت و به طور کلی امکانات اقتصادی- اجتماعی کشور می شود. در این مقاله هدف ارائه روشهای سنتی و مدرن فراوری ضایعات میوه جات است و از بین روشهایی که این روزها مورد استفاده قرار می گیرد بهروشهای فرایند غشایی، هضم بی هوازی، تولید بیودیزل، استخراج سیال فوق بحرانی، استخراج با آب فوق داغ، احتراق بستر سیال و تولید کمپوست اشاره شده است.کلیدواژه ها
ضایعات میوه، روشهای فراوری ضایعات میوه، بازیافت ضایعات میوه، محصولات جانبی ضایعات میوهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.