بررسی سینیتیکی و آزمایشگاهی کارایی نانوذرات آهن صفر ظرفیتی در حذف کروم از پساب های صنعتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_401
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول قاسم زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان گروه مهندسی شیمی قوچان

یونس نیک پرست

پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد سرخس

زهرا هجری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان گروه مهندسی شیمی قوچان

اسماعیل کوهستانیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان قوچان

چکیده

ترکیبات حل شده غیر آلی در پساب شامل آنیون ها و کاتیون ها ، فلزات سنگین و مواد رادیواکتیو می باشند و در این میان آلودگی آب با فلزات سنگین از جمله کروم یکی از چالش برانگیزترین مسائل زیست محیطی می باشد. در این پژوهش تاثیر نانوذرات آهن بر کاهش کروم موجود در پساب نفتی واحد پالایشگاهی هاشمی نژاد سرخس بررسی شد. به این منظور مقادیر مختلفی از نانوذرات آهن صفر ظرفیتی شامل 0/2، 0/3 و 0/5 گرم به محلول اضافه شده و سپس محلول به مدت 270 دقیقه در معرض امواج مافوق صوت قرار گرفت. در این بین در بازه های زمانی مختلف از محلول نمونه گیری کرده و نمونه توسط دستگاه اسپکتروفتومتر مورد طیف سنجی قرار گرفت. سپس با استفاده از منحنی کالیبراسیون غلظت کروم موجود در نمونه ها ارزیابی شد. نتایج حاکی از آن است که با افزایش مقدار نانوذرات و با افزایش زمان پرتودهی مقدار کاهش کروم نیز افزایش می یابد و همین طور با توجه به اینکه نانوذرات آهن صفر ظرفیتی باعث رسوب دادن کروم شش ظرفیتی به شکل کروم سه ظرفیتی می شود می توان نتیجه گرفت که بعد از زمان دادن به محلول مقدار کاهش کروم به علت ترسیب افزایش پیدا خواهد کرد. طبق نتایج بدست آمده با 0/5 گرم از نانوذره آهن صفر ظرفیتی و بعد از 270 دقیقه پرتودهی مافوق صوت کروم تا 99% از پساب حذف شد.

کلیدواژه ها

نانوذره آهن صفر ظرفیتی، Cr (6+) ، امواج مافوق صوت، پساب صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.