بررسی خواص بیوفیزیکی خرمای رقم زاهدی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی معدنی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش تکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

اکرم شریفی

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

رضوان اله پویا

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

محمد حق شناس

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش تکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

در روند مکانیزه کردن فعالیت های مرتبط با خرما در اولین گام نیاز به اطلاعاتی جامع و کامل از خصوصیات و شرایط محصول است. دانستن خواص فیزیکی و مکانیکی محصول در بسیاری از مسائل مربوط به طراحی ماشین ها و دستگاه های پس از برداشت دارای اهمیت است. در این پژوهش رطوبت، ابعاد ، جرم و حجم خرما ، چگالی هر دانه از خرما، دانسیته توده ای ، تخلخل ، میانگین حسابی قطر،میانگین هندسی ابعاد، ضریب رعنایی، درصد کرویت قطر و شعاع معادل و مساحت سطح رویه خرما رقم زاهدی تعیین شد که در این مطالعه میانگین طول، عرض و ضخامت در نمونه خرما به ترتیب 33.6، 22.4 و 23.4 میلی متر بوده میانگین حسابی قطر (de)در نمونه 26.13 میلی متر و همچنین میانگین هندسی ابعاد (dg) ا 26.62 میلی متر محاسبه شد. همچنین میانگین قطر و شعاع معادل در نمونه ها به ترتیب 4348.69 و 12.48 میلی متر برآورد شد و میانگین کرویت نمونه ها بر حسب درصد 77% و همچنین تخلخل بر حسب درصد 64% و دانسیته توده در نمونه ها 0.56 گرم بر سانتیمتر مکعب برآورد شد. همچنین برآورد سطح رویه در نمونه ها بر اساس رابطه عرقچین کروی در نمونه ها برآورد شد که 12.48 میلیمتر مکعب محاسبه شده است. همچنین در بررسی رطوبت در دماهای 105 و 75 درجه سانتیگراد نسبت رطوبت بر مبنای خشک و زمان رابطه خطی برقرار و شیب خط مطلوبی 0/99 بدست آمد و همچنین در بررسی سرعت خشک شدن بر محتوای رطوبتی بر پایه خشک رابطه خطی نبوده و شیب خط در محدوده 0/55 بدست آمد.

کلیدواژه ها

خرمای زاهدی، خواص بیوفیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.