CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی گیاه گوش بره گونه کپه داغ (phlomis herba-venti L.subsp kopetdaghensis)

عنوان مقاله: بررسی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی گیاه گوش بره گونه کپه داغ (phlomis herba-venti L.subsp kopetdaghensis)
شناسه ملی مقاله: GHOCHANFOOD03_222
منتشر شده در سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمدرضا نقوی آزاد - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
وحید حکیم زاده - استاد گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
ابراهیم گلمکانی - استادیار، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی

خلاصه مقاله:
آنتی اکسیدان ها از یک طرف باعث کاهش خطر ابتدا به بیماری های قلبی عروقی و سکته می شوند و از طرف دیگر از پیشرفت سرطان ها که موجب آسیب به DNA می شوند جلوگیری می کنند . شواهد بسیار زیادی وجود دارد که سمی بودن و اثرات سوء تغذیه ای آنتی اکسیدان های ساختگی اضافه شده به مواد غذایی را تأیید می کند. گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی(فلاونوئید، تانن و آنتوسیانین) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. این تحقیق به منظور بررسی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه گوش بره گونه کپه داغ به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است. در این مطالعه آزمایشگاهی سنجش میزان فنل تام عصاره های متانولی، اتیل استاتی و دی کلرومتانی به روش فولین سیوکالچو صورت گرفت و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها در غلظت ها ی مختلف با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد 1و 1- دی فنیل- 2- پیکریل هیدرازین (DPPH) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 19 و روش آنالیز واریانس صورت گرفت. میزان فنل تام عصاره های متانولی، اتیل استاتی و دی کلرومتانی به ترتیب 157/65، 15/25 و 13/61 میلی گرم اسید گالیک درصدگرم وزن خشک گیاه بود. این مطالعه نشان داد که اثر همه عصاره های حاصل از گیاه گوش بره در مهار اکسیداسیون در تمام غلظت های مورد بررسی کمتر از استاندارد ها (ویتامین c و BHT) می باشد. در بین عصاره های مورد بررسی، عصاره متانولی دارای کمترین IC50 و بیشترین اثر است (IC50=0/033) . بیشترین IC50 و ضعیف ترین اثر هم مربوط به عصاره دی کلرومتانی می باشد (IC50=0/347) . نتایج نشان می دهد که عصاره متانولی اندام هوایی گیاه گوش بره دارای محتوای فنل تام بالاتری از عصاره های اتیل استاتی و دی کلرومتانی استو به همین دلیل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی می باشد. بنابراین می توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی دارای ترکیباتآنتی اکسیدانی در صنایع غذا و دارو استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
عصاره، فنل تام، فعالیت آنتی اکسیدانی، گوش بره

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/334298/