سورتینگ دانه های گندم با استفاده از پردازش سیگنال صدای برخورد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD03_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 937
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جواد سجادی

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

چکیده

در این پژوهش کاربرد پردازش سیگنال دیجیتال صدای برخورد در سورتیگ دانه های گندم سالم از دانه های آفت زده نشان داده شده است. تعداد 600 دانه گندم ( 300 دانه سالم و 300 دانه آفت زده) از ارتفاع 25 سانتی متری با یک صفحه فولادی با ضخامت زیاد برخورد کرده و صدای برخورد توسط یک میکروفن به کارت صدای نصب شده بر روی کامپیوتر منتقل گردید. سیگنال صدای برخورد توسط کارت صدا دیجیتال شده و جهت پردازش های بعدی در حافظه ذخیره شد. پردازش سیگنال دیجیتال در حوزه موجک بر روی سیگنال های صدای برخورد دانه های گندم انجام و مشخصات مناسب جهت سورتینگ دانه ها در هر کدام از حوزه ها استخراج گردید. مشخصات انتخاب شده به عنوان ورودی یک شبکه عصبی مصنوعی استفاده شدند. شبکه عصبی با استفاده از الگوریتم آموزش لونبرگ – مارکوف (LM) آموزش دید. نتایج بدست آمده نشان داد شبکه عصبی مصنوعی با ساختار 2-6-10 قادر به سورتینگ دانه های گندم سالم و آفت زده به ترتیب با دقت 98 و 93 درصد می باشد.

کلیدواژه ها

گندم، سورتینگ، اکوستیک، موجک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.