ارتقای کیفیت محیطی و سرزندگی عرصه های عمومی شهر جدید پردیس از طریق طراحی شهری پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی
  • کد COI اختصاصی: IRANEIA11_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی لقایی

دانشیار گروه آموزشی شهرسازی ، دانشگاه هنرهای زیبا-دانشگاه تهران

مریم پاک زاد

کارشناس ارشد طراحی شهری ، دانشگاه تهران - پردیس بین الملل کیش

علی فروزان پور

کارشناس معماری، دانشگاه آزاد اسلامی یزد

چکیده

تقویت و گسترش فضای عمومی شهری، فعال، پویا و سرزنده به عنوان یکی از اهداف راهبردی ارتقای کیفیت محیط های مصنوع شهری همواره در صدر کار طراحان شهری قرار دارد ، چرا که خاستگاه اصلی این حرفه ، ایجاد مکان و ارتقای کیفیت این فضاها در سطح شهر است. سرزندگی شهری، روحی است برای کالبد شهر؛کالبد شهر تنها برای نیازهای فیزیکی انسان ها نیست، سرزندگی باعث حضور هر چه بیشتر افراد در عرصه های عمومی می شود . ایجاد فضاهای عمومی جدید به تدارک تمامی زمینه های حیات بخش شهری و سرزنده کردن آن بستگی دارد. سرزنده ساختن حیات شهری مستلزم انسانی کردن و بعد انسانی دادن به آن است. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی- استنتاجی و با تاکید بر اصول و معیارهای کیفیت طراحی در عرصه های عمومی شهری ودر جهت دستیابی به هدف نهایی پژوهش که همانا معرفی طرحی راهبردی برای پایدار سازی و ارتقا کیفیت زیست پذیری عرصه عمومی محله با تاکید بر سرزندگی نمونه مورد مطالعه ، شهر جدید پردیس در محدوده فاز یک محله سه، انتخاب گردید ؛ سپس مسائل ، امکانات و نیازها به کمک روش های پیمایشی و میدانی ،مصاحبه و عکس برداری، و تحلیل نقشه های محدوده مورد مطالعه ، در قالب جداول (SWOT) بصورت تصویری- تحلیلی بدست آمده است. در انتها در راستای اهداف پایداری، راهنمای طراحی به صورت پلان ایده های راهبردی و راهکارها و استراتژی های توسعه از طریق عملی نمودن راهکارهایمطروحه ، نمود عینی پیدا خواهد کرد . و میتوان فرآیندی از ناپایداری به سوی پایداری محله در شهر جدید پردیس پیش روی تصمیم گیرندگان و مدیران شهری قرار داد ؛ که به کمک آن می توانند به اولویت بندی اقدامات ، جهت ارتقای کیفیت هایمحیطی منطبق بر فرآیند توسعه پایدار بپردازند.

کلیدواژه ها

کیفیت فضای شهری، عرصه های عمومی، سرزندگی شهری، شهر پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.