روشهای جدید در فرآیند بازآفرینی شهری؛ اشاعه کارکردهای فرهنگی و صنایع خلاق
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
- کد COI اختصاصی: CUPNC01_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 928
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
مطالعه بازآفرینی شهری به عنوان کنشی شهرسازانه در درون بافتهای موجود میتواند ابعاد و جهات متنوعی داشته باشد . «بازآفرینی مبتنی بر فرهنگ» را میتوان اصلیترین رویکرد بازآفرینی شهری در دو دهه اخیر دانست. کاربست فرهنگ در جایگاهی راهبردی، و با هدف دستیابی به سازوکاری اقتصادی و پررونق که میتواند متضمن اهداف توسعه ای باشد و چهره ای فرهنگ گرا برای شهرها ترسیم کند، رویه ای است که در چارچوب بازآفرینی شهرها به آن اهمیت فراوانی داده شده است. بازآفرینی مبتنی بر فرهنگ، با طرح مفاهیم پایه ای مانند استفاده از حوزه های نوآورانهاقتصادی و آنچه صنایع خلاق نامیده میشود، به این نکته اساسی میرسد که میتوان در بافتهای درونی و هسته های مرکزی شهرها، با اطمینان به نتایج فرآیند بازآفرینی، از رهیافت فرهنگی و ویژگیهای مثبت آن بهره جست. در پژوهش حاضر، روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی بوده و بر اساس مطالعه منابع کتابخانه ای و اسناد، داده ها و اطلاعات گردآوری شده، بررسی و تحلیل گردد. همچنین با استفاده از روشهای تاریخی، سیر تکامل بهسازی و بازآفرینی شهری نیز مورد بررسی و توجه قرار گرفته است. یافته های این پژوهش نشان میدهد آنچه «بازآفرینی شهری مبتنی برفرهنگ» را از رویکردهای پیشین مرمت شهری متمایز میگرداند و آن را اصلیترین رهیافت بازآفرینی شهری امروز قرار میدهد، استفاده ای است که از مفهوم فراگیر فرهنگ و رویدادهای فرهنگی، به عنوان تسهیل کننده جریان بازآفرینی و عامل رونق اقتصادی در قالب انواع فعالیتهای مرتبط با هنر و فرهنگ صورت میگیردکلیدواژه ها
بازآفرینی مبتنی بر فرهنگ، بازآفرینی شهری، حوزه های فرهنگی و خلاق، صنایع فرهنگی و خلاقمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.