نقش طراحی شهری در امنیت روانی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
- کد COI اختصاصی: CUPNC01_120
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 680
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده
طراحی فضاهای باز و محلات شهری مناسب با آسایش و سلامت شهروندان یکی از اهداف طراحی شهری به شمار می رود که در سال های اخیر- به ویژه در کشورهای توسعه یافته- گسترش زیادی داشته و ارایه راهنماها و معیارهای طراحی برای آسایش، سلامت و ایمنی شهروندان از نتایج چنین رویکردی بوده است. طراحی شهری ،طراحی محیط و نمای شهر، بخشی از سلامت و شادی انسانها درگرو کیفیت فضاهای شهری، تعامل و ارتباطات اجتماعی- روانی است .دربین مسائل مختلف، امنیت جایگاه ویژه ای در آرامش و افزایش کیفیت زندگی شهری خواهد داشت .امنیت از نیازهایاساسی انسان است که نحوه ی پاسخگویی به آن تاثیر مستقیم در ازای نیازهای دیگر او دارد. نتایج حاصل این مقاله حاکی از آن است که حس امنیت روانی با توجه به مجموعه های مسکونی، و ایجاد کاربری طراحی شهری بخش بسیار مهم و حساسی از هویت شهروندان یک شهر به شمار می رود. اهداف مقاله این است که ، طراحی شهری در چارچوب کلی فرایند برنامه ریزی و تصمیم گیری جامعه ،نیاز به تشکلات رسمی دارد تا از این طریق ، قشر ها و گروه های فرهنگی جامعه ،نتواند به ارزشها و آرمانهای خود جامه ی عمل بپوشانند و پیشنهاد های طراحی را که نهایتا بهصورت سرمایه گذاری شهری ،مرمت ،نوسازی ،بازسازی و ساخت و حفظ بناها در می آید ، بهتر ارائه دهند. بر اساس تحقیق نقش و جایگاه طراحی در امنیت روانی با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسنادی برای انجام تحقیق استفاده شده استکلیدواژه ها
طراحی شهری ، نمای شهری، امنیت روانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.