فرهنگ در مکتب شهرسازی اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
  • کد COI اختصاصی: CUPNC01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1030
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید فتاحی سده

دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

علی افیونیان

دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

چکیده

در سال 996 هجری قمری شاه عباس اول از سلسله صفویان به پادشاهی ایران رسید و در سال 1007 هجری قمری با برگزیدن اصفهان به عنوان پایتخت فصل جدیدی در معماری و شهرسازی ایران آغاز کرد این سبک نو پا توسط بزرگانی چون شیخ بهایی، میرفندرسکی، میرداماد، ملاصدرا و.... به اوج شکوفایی خود رسید و به مکتب اصفهان در شهرسازی شهرت یافت صفویان با پایه گذاری حکومتی ایدئولوژیک بر مبنای اسلام شیعی دوازده امامی و اعلام این شریعت به عنوان دین رسمی کشور فرهنگ ایرانی را با ایدئولوژی شیعی آمیختند و در زمان شاه عباس اول این فرهنگ ایرانی اسلامی به طور جدی در معماری و شهرسازی ایران متجلی شد. این مکتب روح شهر را بر کالبد آن ارجح می شمارد و برپایه روابط اجتماعی میان مردم در محله و به طور کلی شهر استوار است با بررسی ابعاد طراحی و برنامه ریزی شهری در این مکتب به روش تفسیری تاریخی نقش فرهنگ در این مکتب را بررسی می کنیم و نتیجه می گیریم که چون این نگرش در شهرسازی شهر را موجودی زنده و پویا می شمارد فرهنگ و فرهنگ گرایی در جزء جزء آن نمود پیدا می کند و به طور کلی این مهم یک اصل لاینفک در این مکتب شمرده می شود.

کلیدواژه ها

شهرسازی مکتب اصفهان، شهرسازی فرهنگ گرا، فرهنگ ایرانی اسلامی، صفویه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.