بررسی تأثیر عوامل فرهنگی اجتماعی بر پاتوق های شهری (نمونه موردی: محدوده میدان جلفای اصفهان)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی شهرسازی فرهنگ گرا
- کد COI اختصاصی: CUPNC01_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2404
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی دانشگاه شیخ بهایی
دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی دانشگاه شیخ بهایی
چکیده
تاثیر فرهنگ مردم یک جامعه بر فضای شهری و عمومی بر کسی پوشیده نیست این فضاهای شهری بسته به نوع فرهنگ استفاده کنندگانش رنگ و بوی خاصی به خود می گیرد که به مرور زمان موجب شکل گیری هویتی منحصر به فرد برای آن فضا می گردد همچنین نمی توان تاثیر متقابل فضای شهری بر فرهنگ و چگونگی استفاده افراد از آن را نادیده گرفت . امروزه پاتوق های شهری به عنوان مکان هایی تقریبا شناخته شده مورد استفاده اشار مختلف فرهنگی قرار می گیرند این مکان ها تحت تاثیر فرهنگ استفاده کنندان آن بوجود آمده و متقابلا بر غرهنگ این افراد تاثیر می گذارند چرایی و چگونگی تبدیل یه فضای شهری به پاتوق همواره تابعی از فرهنگ افراد جامعه بویژه نسل جوان آن بوده که محیطی را پاسخگوی نیازهای اجتماعی خود یافته اند در اینجستار سعی بر آن است تا با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به بررسی این فرایند در محدوده میدان جلفای اصفهان پرداخت نتایج پژوهش حاضر مبتنی بر کمبود گوناگونی در الگوی کاربری ها و عدم تنوع در فعالیت های اجتماعی است که از جمله آن می توان به کمبود فعالیت های هنری و داوطلبانه و پایین بودن قدرت انتخاب در نوع فعالیت های اجتماعی ممکن اشاره کرد. در پایان با ارائه راهکارهایی نظیر ایجاد کافه کتاب ها و گالری های هنری مکانی برای کودکان و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت دستفروش ها و هنرمندان خیابانی سعی بر مرتفع شدن این امر نموده ایم.کلیدواژه ها
فضای شهری، پاتوق، فرهنگ شهری، میدان جلفای اصفهانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.